Elkészítési idő: 50-55 perc, ebből munka 10-15 perc
4 kisebb csillagtök (patisszon)
35-40 dkg füstölt kolbász
25-30 dkg krémsajt
15-20 dkg reszelt félkemény sajt
2-3 felvert tojás
1-2 evőkanál Maxgastro pörkölt fűszerkeverék (apróra őrölve)
1. A tökök tetejét levágjuk (a tetejét ne dobjuk el, hámozzuk meg,
felkockázva, fűszeres vízben főzzük meg, és készítsünk belőle salátát), magjait
kaparjuk ki egy kanállal, sóval meghintjük.
2. Keverjük ki a krémsajtot a tojásokkal, és a fűszerrel. Adjuk hozzá a
hámozott, kis kockákra vágott kolbászt. Töltsük be a tökökbe, tegyük
sütőpapírral bélelt lemezre, előmelegített sütőben, 165-170 fokon süssük 20-25
percet.
3. Vegyük ki a tököket, a reszelt sajtot halmozzuk a tetejére, és
tegyük vissza még 10-15 percre.
Töksaláta
Elkészítési idő: 20-25 perc + a pihentetés, ebből munka 5-10 perc
A tökök teteje, hámozva kockákra vágva
1-2 evőkanál Maxgastro leves zöldség keverék, apróra darálva
1-2 teáskanálnyi Maxgastro hagymás fűszer só
1. Forraljunk fel 1-1,2 liter vizet, a fűszerekkel és a hagymás sóval.
Tegyük bele a tök kockákat, és lefedve 10-12 perc alatt főzzük puhára.
2. Szűrjük le, és melegen keverjük bele a mártásba, hagyjuk kihűlni, és
tálalás előtt pihentessük 2-3 órát, hideg helyen.
Mártások:
Paprikás:
2 dl tejföl
1 dl joghurt
2-3 evőkanál édes paprikakrém
1-2 teáskanál Maxgastro pörkölt fűszerkeverék (apróra darálva)
Mustáros:
2 dl tejföl
2-3 teáskanál Maxgastro narancsos-magos mustárkrém
2-3 teáskanál Maxgastro leves zöldség fűszerkeverék, apróra darálva
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez az alapanyagot a Tulipán
- Helyi Termék és Magyar Áruk Boltja biztosította, köszönjük!
A recept, a fotó és a videó a Monitor Magazin segítségével
jött létre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése