Nagyon népszerűek azok a sütemények, mikor nincs külön tésztaalap,
hanem a töltelék adja meg a testét. Meleg időben, szinte üdítően friss tud
lenni egy citromos sajttorta. Egyszerűen csak keverjük össze, öntsük formába és
süthetjük is.
Elkészítési idő: 40-45 perc + a pihentetés
40 dkg krémsajt
2 közepes tojás
2 dl habtejszín
15 dkg cukor
1 citrom
3 dkg süteményliszt
1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, tegyünk egy 20 cm-s kapcsos
tortaforma aljába sütőpapírt, az oldalát kenjük ki vékonyan olajjal.
2. Keverjük habosra a tojást a cukorral, és a tejszínnel. Reszeljük
bele a citrom héját.
3. Keverjük hozzá a krémsajtot és a lisztet, majd facsarjuk bele a
citrom levét is. Dolgozzuk össze, és öntsük bele a masszát a formába.
4. Süssük 30-35 percet, majd a formában hagyjuk teljesen kihűlni.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept a Kedvenc Gasztro
rejtvény magazinban jelenik meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése