2015. július 19., vasárnap

Töltött, sült paprika

Töltött paprika, kicsit megint másképpen. Sütőben sütve, tojással és marhahússal. A húst ízesíthetjük fűszerkeverékkel, zöldfűszerrel, de érdemes kipróbálni így is, milyen íze van ha nincs túlkomplikálva.

Elkészítési idő: 60-65 perc




5 darab kaliforniai paprika
40 dkg darált GusztaHús marhahús
1 kisebb fej fehérhagyma
8 db kisebb tojás
1 evőkanál olaj
1 evőkanál csemege paprikakrém
só és bors




1. A hagymát kisebb kockára vágjuk, az olajat felhevítjük, és üvegesre pároljuk. Adjuk hozzá a marhahúst és fehéredésig pirítjuk.
2. Egy paprikát kicsumázunk, és kisebb kockákra vágjuk.  A paprikakrémmel a húshoz adjuk, és pár percig pároljuk. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
3. A maradék paprikát félbevágjuk, a magházát kiemeljük, úgy, hogy a paprika csutkáját meghagyjuk. Egy sütőedényt kibéleljük sütőpapírral.
4. Töltsük meg a paprikákat a raguval, a közepébe nyomjuk bele a kanál hátát, egy mélyedést képezve, ebbe kerül bele a tojás majd. Tegyük a sütőbe és süssük 20-25 percet.
5. Vegyük ki és minden mélyedésbe töltsünk egy-egy tojást. Tegyük vissza a sütőbe, és süssük még 8-10 percet. 

Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a húst a Gusztahús segített kiválasztani, köszönjük!
A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin