Töltött paprika, kicsit megint másképpen. Sütőben sütve, tojással és
marhahússal. A húst ízesíthetjük fűszerkeverékkel, zöldfűszerrel, de érdemes
kipróbálni így is, milyen íze van ha nincs túlkomplikálva.
Elkészítési idő: 60-65 perc
5 darab kaliforniai paprika
40 dkg darált GusztaHús marhahús
1 kisebb fej fehérhagyma
8 db kisebb tojás
1 evőkanál olaj
1 evőkanál csemege paprikakrém
só és bors
1. A hagymát kisebb kockára vágjuk, az olajat felhevítjük, és üvegesre
pároljuk. Adjuk hozzá a marhahúst és fehéredésig pirítjuk.
2. Egy paprikát kicsumázunk, és kisebb kockákra vágjuk. A paprikakrémmel a húshoz adjuk, és pár
percig pároljuk. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
3. A maradék paprikát félbevágjuk, a magházát kiemeljük, úgy, hogy a
paprika csutkáját meghagyjuk. Egy sütőedényt kibéleljük sütőpapírral.
4. Töltsük meg a paprikákat a raguval, a közepébe nyomjuk bele a kanál
hátát, egy mélyedést képezve, ebbe kerül bele a tojás majd. Tegyük a sütőbe és
süssük 20-25 percet.
5. Vegyük ki és minden mélyedésbe töltsünk egy-egy tojást. Tegyük
vissza a sütőbe, és süssük még 8-10 percet.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a húst a Gusztahús segített
kiválasztani, köszönjük!
A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény
magazinban jelenik meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése