Csodás (igaz még fóliás) hazai paprikák és paradicsomok kaphatóak már a
zöldségesnél. Készülhet simán lecsó is, ami az egyik igazán csodás nyári
ételünk, de vihetünk bele egy kis fantáziát is. Jó kis parázs vagy egy
öntöttvas grill lap felett elkészíthetjük ezt a mutatós és izgalmas ételt. Nem
kell sokáig sütnünk, a különböző textúrák teszik izgalmassá az ételt.
Elkészítési idő: 25-30 perc
8 db bambusz pálcikához
1 zöldpaprika
1-1 kisebb fej lila és vöröshagyma
10 dkg Gusztahús füstölt szalonna
10-15 dkg Gusztahús füstölt kolbász
2 fej kemény paradicsom
2-3 evőkanálnyi tejföl
1 teáskanálnyi paprikakrém
kevés zsír a sütéshez
1. A paprikát kimagozzuk, nagyobb kockákra vágjuk, a paradicsommal
együtt. A hagymákat 6-8 gerezdre, a szalonnát kockákra, a kolbászt vastagabb
karikákra vágjuk.
2. Szúrjunk a nyársakra az alapanyagokból változatosan. Forró
serpenyőben, vagy faszénen, közepes hőfokon, oldalanként 2-3 perc alatt süssük
meg a nyársakat. A megmaradt alapanyagokat is süssük meg, és egy tálkában
tálalhatjuk.
3. Keverjük ki a tejfölt a paprikakrémmel, és kenjük a nyársakra
tálaláskor.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a kolbászt és a szalonnát a Gusztahús segített kiválasztani, köszönjük!
A recept a Kedvenc Gasztro
rejtvény magazinban jelenik meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése