2015. július 5., vasárnap

Lecsónyárs

Csodás (igaz még fóliás) hazai paprikák és paradicsomok kaphatóak már a zöldségesnél. Készülhet simán lecsó is, ami az egyik igazán csodás nyári ételünk, de vihetünk bele egy kis fantáziát is. Jó kis parázs vagy egy öntöttvas grill lap felett elkészíthetjük ezt a mutatós és izgalmas ételt. Nem kell sokáig sütnünk, a különböző textúrák teszik izgalmassá az ételt.

Elkészítési idő: 25-30 perc

8 db bambusz pálcikához


1 zöldpaprika
1-1 kisebb fej lila és vöröshagyma
10 dkg Gusztahús füstölt szalonna
10-15 dkg Gusztahús füstölt kolbász
2 fej kemény paradicsom
2-3 evőkanálnyi tejföl
1 teáskanálnyi paprikakrém
kevés zsír a sütéshez




1. A paprikát kimagozzuk, nagyobb kockákra vágjuk, a paradicsommal együtt. A hagymákat 6-8 gerezdre, a szalonnát kockákra, a kolbászt vastagabb karikákra vágjuk. 
2. Szúrjunk a nyársakra az alapanyagokból változatosan. Forró serpenyőben, vagy faszénen, közepes hőfokon, oldalanként 2-3 perc alatt süssük meg a nyársakat. A megmaradt alapanyagokat is süssük meg, és egy tálkában tálalhatjuk.

3. Keverjük ki a tejfölt a paprikakrémmel, és kenjük a nyársakra tálaláskor. 


Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a kolbászt és a szalonnát a Gusztahús segített kiválasztani, köszönjük!
A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin