2015. július 11., szombat

Nyári gyümölcskrém leves

Ennék levest, de be nem gyújtom a tűzhelyt! Ugye milyen ismerős? Akkor melegebb napokon készítsünk hideg gyümölcs krémlevest. Tetszés szerint variálható, adott időszak gyümölcseivel, vagy befőttekkel. Én a puncsos krémport választottam, csodás alapszint adott a levesnek. Természetesen jó sűrű, tartalmas, utána egy adag palacsinta, és biztosan kibírjuk a strandon estig.


Elkészítési idő: 10-15 perc + pihentetés


50 dkg vegyes gyümölcs, vagy befőtt (gyümölcs koktél)
1 tasak, főzés nélkül készítendő pudingpor, puncs ízesítésű
3-4 dl hideg tej (+2-3 dl, ha friss gyümölccsel dolgozunk)


1/a. Hámozzuk meg és kockázzuk fel a gyümölcsöket. Alma, körte, meggy, keményebb barack, körte, ananász.


1/b. Szűrjük le a befőttet, a levét öntsük bele egy tálba. Ha kell, a gyümölcsöt vágjuk kisebb kockákra.
2. Keverjük hozzá a befőtt levéhez a tejet és a pudingport. Ha friss gyümölcsből dolgozunk, adjunk még 2-3 dl tejet a pudingporhoz. Dolgozzuk simára, és keverjük bele a befőttet is.
3. Tálalás előtt legalább 2-3 órára tegyük hideg helyre.

Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin