Kicsit mediterrán, kicsit a töltött paprika könnyed változata. Töltött
paprika, egy kedvenc, de mégis megosztó étel. Sokan szeretik, de a paprikát nem
kérik. Kieszik belőle a húst, és a mártást. Természetesen ez ízében nem pótolja
azt, de a nyári melegben, vagy egy hűvösebb napon jól esik. Előre fűszerezett húst használunk, és
zamatos paradicsomot.
Elkészítési idő: 55-60 perc
30-35 dkg GusztaHús sütőkolbász
8 db közepes paradicsom
5-6 dkg reszelt sajt
1 közepes répa
1-2 szál újhagyma
1-2 evőkanál tejföl
só, bors és kevés olaj az edény kikenéséhez
1. A paradicsomok tetejét vágjuk le, egy teáskanállal vájjuk ki a
belsejét. Amit kikaparunk belőle és a tetejét, vágjuk össze. A répát hámozzuk
meg és vágjuk kockákra.
2. A paradicsomok aljába tegyünk egy kis tejfölt. A kolbászhúst vegyük
ki a bélből, készítsünk belőle golyókat. Tegyük bele a paradicsomba a húsgolyót,
ha marad, hús abból csináljunk kisebb golyókat.
3. Kenjünk ki egy sütőedényt olajjal. Terítsük el benne a répát, a paradicsomhúst,
sózzuk és borsozzuk meg. Ültessük bele a töltött paradicsomokat, ha maradt
húsgolyó, azt tegyük mellé.
4. Előmelegített sütőben, 165 fokon süssük 25 percet. Vegyük ki,
tegyünk a tetejére reszelt sajtot, és süssük még 5-8 percet.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a húst a Gusztahús segített
kiválasztani, köszönjük!
A recept a Kedvenc Gasztro
rejtvény magazinban jelenik meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése