2015. június 28., vasárnap

Paradicsomban sült húsgolyók

Kicsit mediterrán, kicsit a töltött paprika könnyed változata. Töltött paprika, egy kedvenc, de mégis megosztó étel. Sokan szeretik, de a paprikát nem kérik. Kieszik belőle a húst, és a mártást. Természetesen ez ízében nem pótolja azt, de a nyári melegben, vagy egy hűvösebb napon jól esik. Előre fűszerezett húst használunk, és zamatos paradicsomot.

Elkészítési idő: 55-60 perc



30-35 dkg GusztaHús sütőkolbász
8 db közepes paradicsom
5-6 dkg reszelt sajt
1 közepes répa
1-2 szál újhagyma
1-2 evőkanál tejföl

só, bors és kevés olaj az edény kikenéséhez


1. A paradicsomok tetejét vágjuk le, egy teáskanállal vájjuk ki a belsejét. Amit kikaparunk belőle és a tetejét, vágjuk össze. A répát hámozzuk meg és vágjuk kockákra.
2. A paradicsomok aljába tegyünk egy kis tejfölt. A kolbászhúst vegyük ki a bélből, készítsünk belőle golyókat. Tegyük bele a paradicsomba a húsgolyót, ha marad, hús abból csináljunk kisebb golyókat.
3. Kenjünk ki egy sütőedényt olajjal. Terítsük el benne a répát, a paradicsomhúst, sózzuk és borsozzuk meg. Ültessük bele a töltött paradicsomokat, ha maradt húsgolyó, azt tegyük mellé.
4. Előmelegített sütőben, 165 fokon süssük 25 percet. Vegyük ki, tegyünk a tetejére reszelt sajtot, és süssük még 5-8 percet.

Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a húst a Gusztahús segített kiválasztani, köszönjük!

A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin