2015. június 3., szerda

Hűsítő nyári italok: Ciderkoktél (recepttel)



A magyarok kétharmada szívesen koktélozik nyáron, nyaraláskor, bulik alkalmával vagy akár otthon is.  Kedvenceink a gyümölcsös, édes koktélok, mint például a Pina Colada, ugyanakkor a fővárosiak szívesen isszák a ciderkoktélokat is, követve a nyugati trendeket. A férfiak szerint egyébként a koktél tipikusan női ital, de azért jelentős részük szívesen fogyasztja nyári hűsítőnek.
Bár a magyarokat tipikusan bor- és pálinkafogyasztó nemzetként tartják számon, mi is szívesen fogyasztjuk a koktélokat, sőt, a budapestiek ezen a téren is követik a nyugati trendeket – derült ki a Somersby online kutatásából.

A koktélok különösen kedveltek a nők és a fiatalabb korosztályok körében. A gyengébbik nem közel fele szívesen iszik koktélt alkalmanként, minden ötödik hölgy nyaralás alkalmával koktélozik. Az idősebb korosztály harmada is szívesen kalandozik a hűsítő nyári koktélok között. A Somersby online kutatásából kiderült, hogy a fővárosiak imádják a ciderkoktélokat.
A koktélalapanyagokból egyébként mindenki a gyümölcsleveket ismeri és szereti a leginkább, ezeket az üdítőket értelemszerűen a klasszikus röviditalok (vodka, whisky stb.) követik, majd a szénsavas üdítők, pezsgők. A sör alapú koktélokat szinte senki sem szereti, bár a férfiak közül sokan kipróbálnák őket. Vidéken, a falvakban a röviditalokat inkább önmagukban isszák, hasonlóan a sörhöz, így kevésbé tudják elképzelni koktélalapanyagként.




Ehhez kapcsolódóan különleges eseményre kerül sor a Jubileumi V. Sörfesztiválon a Budai Várban, hiszen a Somersby szeretné elkészíteni Magyarország legnagyobb koktélját és megdönteni a jelenlegi  630 literes koktélrekordot. Ebben Koroknai Klári bartender lesz a segítségükre.

Milyen a friss, üde koktél? Koroknai Klári szerint nem is olyan bonyolult dolog: „Hogy mi inspirál? Az utazás, vagy az is, amikor a belvárosban biciklizek. Nagyon szeretem Budapestet! Gyakran nézegetem például az épületeket, közben pedig zenét hallgatok. Ne úgy képzeld el, hogy leülök egy asztalhoz, és agyalok, hogy milyen italt készítsek el legközelebb. Ösztönösen működöm a munka terén is.”


Koroknai Klári kedvcsinálóként két koktélreceptet is összeállított:
 





Somersby Chiliout – Ha csípős kedvedben vagy
Hozzávalók:
4cl vodka
3cl bodzaszörp
Somersby Apple
1db egész chili
citromkarika
jég

Ütős egyveleget alkot a Somersby Chiliout, amely még az éjszakai élet edzett harcosait is próbára teszi. A vodka és a chili kemény kombinációját bújtatja báránybőrbe a Somersby Apple, a bodzaszörp és a jég. A tökéletes egyensúlyt a citromkarika biztosítja.





Somersby Sunshine – Nyári kalandokhoz
Hozzávalók:
4cl whisky
Somersby Apple
narancsgerezd
jég

A whisky és a Somersby Apple karakteres kombinációt alkot, amelyet a narancsgerezd tesz kellően fanyarrá. A hozzáadott jéggel válik tökéletessé a napsugarak ízét pohárba záró Somersby Sunshine.

Kóstoljon bele a ciderkoktélok gyümölcsös, izgalmas világába, receptek és fotók megtalálhatóak a www.somersbycider.hu oldalon.

Egészségünkre!
Max
A cikket a www.somersbycider.hu támogatta, köszönjük.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin