2015. június 24., szerda

Omlett bakonyi módra

Vacsorára, vagy dobozba csomagolva ebédre a munkahelyen. Jó minőségű tejfölt és tejszínt használjunk hozzá, meg fogja hálálni, ettől lesz igazán selymes, tartalmas a mártás.

Elkészítési idő: 30-35 perc



8 tojás
1 fej kisebb hagyma
25-30 dkg csiperkegomba (lehet vegyesen)
2 dl tejföl
1 dl tej
1 dl tejszín
2 evőkanál zsír
1 teáskanálnyi étkezési keményítő
1 teáskanálnyi fűszerpaprika
só és bors




1. A hagymát lereszeljük, egy kanálnyi zsíron üvegesre pirítjuk. Meghintjük a fűszerpaprikával, sózzuk és borsozzuk, hozzákeverjük a szeletelt gombát. Kevés vízzel felöntjük és pároljuk 5-6 percet.
2. A tojásokat a tejjel habosra keverjük, és serpenyőben, adagonként, kevés zsírral, négy lepényt sütünk.
3. A gombához keverjük a tejszínt és a tejfölt, összeforraljuk. A keményítőt kevés hideg vízben feloldjuk, és a besűrítjük a mártást. A tojáslepényeket megtöltjük a gombás raguval, félbehajtva tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin