Vacsorára, vagy dobozba csomagolva ebédre a munkahelyen. Jó minőségű
tejfölt és tejszínt használjunk hozzá, meg fogja hálálni, ettől lesz igazán
selymes, tartalmas a mártás.
Elkészítési idő: 30-35 perc
8 tojás
1 fej kisebb hagyma
25-30 dkg csiperkegomba (lehet vegyesen)
2 dl tejföl
1 dl tej
1 dl tejszín
2 evőkanál zsír
1 teáskanálnyi étkezési keményítő
1 teáskanálnyi fűszerpaprika
só és bors
1. A hagymát lereszeljük, egy kanálnyi zsíron üvegesre pirítjuk.
Meghintjük a fűszerpaprikával, sózzuk és borsozzuk, hozzákeverjük a szeletelt
gombát. Kevés vízzel felöntjük és pároljuk 5-6 percet.
2. A tojásokat a tejjel habosra keverjük, és serpenyőben, adagonként,
kevés zsírral, négy lepényt sütünk.
3. A gombához keverjük a tejszínt és a tejfölt, összeforraljuk. A
keményítőt kevés hideg vízben feloldjuk, és a besűrítjük a mártást. A tojáslepényeket
megtöltjük a gombás raguval, félbehajtva tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept a Kedvenc Gasztro
rejtvény magazinban jelenik meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése