Pár évvel ezelőtt részt vettünk egy Andalúz főzőkurzuson, ahol egy
spanyol fiatal séf, Enrique Sánchez tanított nekünk pár ételt. Közöttük volt ez
a pikáns lekvár, egy élesztős, sonkás fánk köreteként. Elsőre kicsi távolságot
tartottunk, de mikor megkóstoltuk, na, akkor hamar elfogyott. Azóta a grill
szezonban, többször elkészül ez a lekvár/kompót.
Pikáns kompót, adhatjuk szendvicsekhez vagy mártásként, palacsintákhoz,
lepényekhez, sültekhez.
Elkészítési idő: 25-30 perc
40 dkg hámozott, kockázott paradicsom
10 dkg málna (lehet mirelit is)
4 evőkanál cukor
1 mokkáskanálnyi balzsamecet
1 friss rozmaring ág
1. A paradicsomot egy edényben közepes lángon melegítjük. Hozzáadjuk a
cukrot és a rozmaringot és gyakran kevergetve főzzük 12-15 percet.
2. Keverjük bele óvatosan a málnát és a balzsamecetet, zárjuk el az
energiát. Ha mirelit málnából készítjük, akkor pár percet még melegítsük, és
csak utána zárjuk el az energiát.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept a Kedvenc Gasztro
rejtvény magazinban jelenik meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése