2015. június 10., szerda

Málnás-paradicsomkompót

Pár évvel ezelőtt részt vettünk egy Andalúz főzőkurzuson, ahol egy spanyol fiatal séf, Enrique Sánchez tanított nekünk pár ételt. Közöttük volt ez a pikáns lekvár, egy élesztős, sonkás fánk köreteként. Elsőre kicsi távolságot tartottunk, de mikor megkóstoltuk, na, akkor hamar elfogyott. Azóta a grill szezonban, többször elkészül ez a lekvár/kompót.
Pikáns kompót, adhatjuk szendvicsekhez vagy mártásként, palacsintákhoz, lepényekhez, sültekhez.

Elkészítési idő: 25-30 perc

40 dkg hámozott, kockázott paradicsom
10 dkg málna (lehet mirelit is)
4 evőkanál cukor
1 mokkáskanálnyi balzsamecet

1 friss rozmaring ág


1. A paradicsomot egy edényben közepes lángon melegítjük. Hozzáadjuk a cukrot és a rozmaringot és gyakran kevergetve főzzük 12-15 percet.
2. Keverjük bele óvatosan a málnát és a balzsamecetet, zárjuk el az energiát. Ha mirelit málnából készítjük, akkor pár percet még melegítsük, és csak utána zárjuk el az energiát.

Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin