Ne a klasszikus paradicsomlevest keressük benne, inkább egy pikáns
hűsítőt, frissítőt. Nagyon jó páros az eper-paradicsom, ennél csak a
málna-paradicsom a jobb. Kóstoltam egy andalúz epres-paradicsomlekvárt, az
valami isteni volt. Az eper édessége, a paradicsom savassága, nem nyomták agyon
egymást, inkább megölelték, kiegészítették egymást. A nyár íze egy kanálon, amikor
a szádban berobban. Ez egy gyorsabb változat, érdemes, apró szemű, édes epret
választani hozzá.
Elkészítési idő: 25 perc + a pihentetés
1-1,2 l paradicsomlé
8-10 szem eper
5-6 szem koktél paradicsom
2-3 evőkanál olívaolaj
2 teáskanálnyi szárított bazsalikom
1-2 teáskanálnyi porcukor
1 teáskanálnyi citromlé
só és frissen őrölt színes bors
1. A paradicsomléhez hozzákeverjük a szárított fűszert, a porcukrot, a
citromlét és az olívaolajt. Jól kikeverjük, sózzuk és borsozzuk. Ha túl sűrű
lenne, kevés hideg vízzel hígítsuk fel. Tegyük hideg helyre érlelni, legalább 1
órára.
2. Tálaláskor a koktél paradicsomot és az epret vágjuk kockákra, tegyük
a tányérba, és öntsük fel, a fűszeres paradicsomlével.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept a Kedvenc Gasztro
rejtvény magazinban jelenik meg.
1 megjegyzés:
Úrjézus... Hogy ez mekkora királyság!!!
Megjegyzés küldése