Beköszöntöttek a meleg nyári napok, kívánjuk a hűsítőket. Készítettem
pár, olyan fagylaltot és jégkrémet, amit otthon is elkészíthetünk, akár
fagylaltgép nélkül. szándékosan az egyszerűbb változatok készültek, még jégkrém
formát sem vettem elő. Így is könnyedén elkészíthetőek, finomak, és biztosan
örömöt szerzünk vele, ha kihúzzuk a mélyhűtőből.
Rusztikusak, kicsit esetlenek, viszont elérhető alapanyagokból
készülnek, és ami a fontos, mi készítjük. Lehet, hogy nem lesz habos és krémes,
de ne feledjük, hogy a „hivatásos” fagylaltosoknál is nagyrészt ezt különböző
segédanyagokkal érik el. Tehát legyen inkább kicsit darabos, de tudjuk mit
eszünk, vagyis nyalunk.
Elkészítési idő: 20 perc + a pihentetés
8 db, 1 dl-s pohárhoz
40-45 dkg mirelit nyári gyümölcskeverék
4-5 dl tejszín
2-3 evőkanál porcukor
1-2 evőkanál víz
1. A porcukrot keverjük el a vízzel, langyosítsuk meg, de csak annyira,
hogy a cukor felolvadjon.
2. Öntsük egy hideg edénybe és keverjük hozzá a tejszínt.
3. A fagyott gyümölcsöt tegyük a kis poharakba (vagy ha van jégkrémformába).
Állítsunk a közepébe egy-egy kis műanyag kanalat vagy pálcikát.
4. Lassan csorgatva öntsük fel a poharakat a cukros tejszínnel. Közben
mozgassuk meg a poharat, hogy a gyümölcsök közé bele tudjon folyni a tejszín.
Tegyük a fagyasztóba 4-5 órára, vagy egy egész éjszakára. Ha megfagyott, tegyük zárható tasakba, így 2
hétig eltárolhatjuk.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept a Kedvenc Gasztro
rejtvény magazinban jelenik meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése