2015. június 8., hétfő

Tejszínes gyümölcs jégkrém

Beköszöntöttek a meleg nyári napok, kívánjuk a hűsítőket. Készítettem pár, olyan fagylaltot és jégkrémet, amit otthon is elkészíthetünk, akár fagylaltgép nélkül. szándékosan az egyszerűbb változatok készültek, még jégkrém formát sem vettem elő. Így is könnyedén elkészíthetőek, finomak, és biztosan örömöt szerzünk vele, ha kihúzzuk a mélyhűtőből.
Rusztikusak, kicsit esetlenek, viszont elérhető alapanyagokból készülnek, és ami a fontos, mi készítjük. Lehet, hogy nem lesz habos és krémes, de ne feledjük, hogy a „hivatásos” fagylaltosoknál is nagyrészt ezt különböző segédanyagokkal érik el. Tehát legyen inkább kicsit darabos, de tudjuk mit eszünk, vagyis nyalunk.

Elkészítési idő: 20 perc + a pihentetés

8 db, 1 dl-s pohárhoz


40-45 dkg mirelit nyári gyümölcskeverék
4-5 dl tejszín
2-3 evőkanál porcukor
1-2 evőkanál víz




1. A porcukrot keverjük el a vízzel, langyosítsuk meg, de csak annyira, hogy a cukor felolvadjon.
2. Öntsük egy hideg edénybe és keverjük hozzá a tejszínt.

3. A fagyott gyümölcsöt tegyük a kis poharakba (vagy ha van jégkrémformába). Állítsunk a közepébe egy-egy kis műanyag kanalat vagy pálcikát. 


4. Lassan csorgatva öntsük fel a poharakat a cukros tejszínnel. Közben mozgassuk meg a poharat, hogy a gyümölcsök közé bele tudjon folyni a tejszín. Tegyük a fagyasztóba 4-5 órára, vagy egy egész éjszakára.  Ha megfagyott, tegyük zárható tasakba, így 2 hétig eltárolhatjuk.

Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin