Folytatjuk a házi fagylaltkészítést. Ez is egy alap recept, nagyon jól variálható.
Készülhet étcsokoládé-málna vagy tejcsokoládé-mogyoró összeállítással. Itt is a
tejszín zsírtartalma kell a fagylalthoz, és kis részben a levegőfelvétele.
Készülhet aszalt gyümölccsel is.
Elkészítési idő: 25 perc + a pihentetés
5,5 dl zsíros tej
2 dl (állati) tejszín
20-25 dkg cukor
6 tojás sárgája
10 dkg fehér csokoládé
10 dkg aszalt cseresznye
1. Olvasszuk meg a csokoládét. Keverjük ki fehéredésig a cukrot a tojás
sárgájával.
2. Adjuk hozzá a tejet és a tejszínt, az olvasztott csokoládét. Közepes
energián, állandó keverés mellett forraljuk fel. Az első buborékoknál zárjuk el
az energiát, és sűrűn kevergetve hagyjuk kihűlni.
3. A krémet egy nagyobb, fedeles tálba helyezzük, belekeverjük a
durvára vágott cseresznyét. A
fagylaltot, 25-30 percenként keverjük meg, legalább 3-szor vagy 4-szer. Utána hagyjuk
átfagyni, legalább 8-10 órán keresztül. Fedett edényben, 2-3 hónapig
eltárolhatjuk.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept a Kedvenc Gasztro
rejtvény magazinban jelenik meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése