2015. június 16., kedd

Fehér csokifagylalt aszalt cseresznyével


Folytatjuk a házi fagylaltkészítést. Ez is egy alap recept, nagyon jól variálható. Készülhet étcsokoládé-málna vagy tejcsokoládé-mogyoró összeállítással. Itt is a tejszín zsírtartalma kell a fagylalthoz, és kis részben a levegőfelvétele. Készülhet aszalt gyümölccsel is.

Elkészítési idő: 25 perc + a pihentetés




5,5 dl zsíros tej
2 dl (állati) tejszín
20-25 dkg cukor
6 tojás sárgája
10 dkg fehér csokoládé
10 dkg aszalt cseresznye




1. Olvasszuk meg a csokoládét. Keverjük ki fehéredésig a cukrot a tojás sárgájával.
2. Adjuk hozzá a tejet és a tejszínt, az olvasztott csokoládét. Közepes energián, állandó keverés mellett forraljuk fel. Az első buborékoknál zárjuk el az energiát, és sűrűn kevergetve hagyjuk kihűlni.
3. A krémet egy nagyobb, fedeles tálba helyezzük, belekeverjük a durvára vágott cseresznyét.  A fagylaltot, 25-30 percenként keverjük meg, legalább 3-szor vagy 4-szer. Utána hagyjuk átfagyni, legalább 8-10 órán keresztül. Fedett edényben, 2-3 hónapig eltárolhatjuk.

Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin