2020. május 2., szombat

Fűszeres tépkedős kenyér

Fűszeres tépkedős kenyér

Lassan indul a grill szezon, jöhetnek a különböző alternatívák kenyérre. Ideális mártásokhoz, kolbászokhoz, vagy csak simán mártogatni egy jó lecsóba. Fontos, hogy a receptben leírt tésztát frissen használjuk, az érlelt tésztával más lesz a végeredmény.



Elkészítési idő: 45-50 perc

80 dkg friss pizza tészta vagy 2 csomag konyhakész pizza tészta (400 g-s),
1 dl (olíva) olaj
oregano, bazsalikom, rozmaring apróra vágva, vagy szárított
só, a kenéshez olaj



1. Készítsük elő a tésztát a recept vagy a csomagoláson leírtak szerint.  A zöldfűszereket keverjük össze az olajjal és kevés sóval. Terítsük ki a tésztát, kenjük meg a fűszeres olajjal, és a hosszanti oldalán fentről és lentről is hajtsuk össze.  Vágjuk 6 egyforma csíkra, és készítsük el a másik tésztát is hasonlóan.
2. Tegyük a 3-3 csíkot olajjal kikent formába (4 kisebb vagy egy nagyobb forma), és előmelegített sütőben 190 fokon süssük 20-22 percet.

Tipp&trükk: ha egy nagyobb formába sütjük, 5-8 perccel növeljük a sütési időt

Jó étvágyat hozzá!
Max



3 megjegyzés:

Editke írta...

Szia Max! Nem találtam elérhetőséget, ahová írhatnék neked, ezért megteszem itt. A segítségedet szeretném kérni. Élesztős kenyeret, péksütit régóta készítek, de most kovászosat szeretnék, kicsit kevesebb élesztővel. Vettem szárított rozskovászt és a végcél fehérliszt nélküli, tk. lisztes, zabpelyhes, magos zsemle lenne. Kérlek, a recepttel együtt írd meg az elkészítés módját is, hogy minél finomabb legyen a végeredmény. Nem akarok vaktában belevágni. Előre is köszönöm, Kellemes napot kívánok: Edit

Max írta...

Kedves Editke!

Jobb oldalon a Ha írni szeretnél fül alatt van két mail cím, írj az egyikre és megbeszéljük.

Max

Max írta...

maxgastro(kukac)gmail(pont)com
fagylaltos(kukac)gmail(pont)com

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin