Tavaszi zöldséges fonat
Mire jó a pizza tészta? Például egy látványos friss zöldséges fonathoz.
Fontos, hogy a receptben leírt tésztát frissen használjuk, az érlelt tésztával
más lesz a végeredmény. A tölteléket tetszés szerint variálhatjuk, a lényeg
hogy színes legyen. Egyszerű recept, kezdőknek is látványos sikert hozhat.
Elkészítési idő: 45-50 perc
80 dkg friss
pizza tészta vagy 2 csomag konyhakész pizza tészta (400 g-s),
5-6 dkg krémsajt
5-6 dkg vajkrém
5 dkg olívabogyó, magozva
5 dkg aszalt paradicsom
1-2 teáskanálnyi aprított zöldfűszer (bazsalikom, rozmaring, kakukkfű,
oregáno)
só, a kenéshez olaj
1. Készítsük elő a tésztát a recept vagy a csomagoláson leírtak szerint. Vágjuk
apróra a paradicsomot és az olajbogyót. A paradicsomot és a bogyót keverjük
össze a krémsajttal és kevés sóval. A zöldfűszereket keverjük habosra a
vajkrémmel. Terítsük ki a tésztát és a hosszanti oldalán vágjuk félbe.
2. Kenjük meg az egyik csíkot sajtkrémmel, a másikat vajkrémmel, de
hagyjunk ki a szélén egy kis részt. Tekerjük fel a tésztákat, majd fordítsuk
úgy, hogy a hajtás alul legyen.
3. Fonjuk össze a két tekercset, és készítsük el a másik tésztát is
hasonlóan. Tegyük sütőpapírral bélelt sütőlapra, kenjük meg a tetejét olajjal, és
előmelegített sütőben 190 fokon süssük 25-30 percet.
Jó étvágyat hozzá!
Max
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése