Kefires, szárított kovászos királybúza kenyér
Többlépcsős kovászolási technikával elkészített kenyér, ami most nagy részben királybúza liszttel készült, ami természetesen tetszés szerint
változtatható. Fontos tudni, hogy a receptet minden esetben csak egy alapnak
kell tekinteni, és a legritkább esetben sikerül ugyanúgy. Tessék nyugodtan kísérletezni,
próbálkozni (mi is így teszünk). Szeretném bemutatni, hogy azok akik esetleg
kudarcot vallottak a kovász életben tartásával és felhasználásával, azoknak is
számos módszer áll a rendelkezésükre, hogy ne kelljen „ipari” kenyeret, tésztát
fogyasztani. Nagyon jó minőségű élesztővel, azt okosan felhasználva is már
nagyon szép és finom dolgokat lehet készíteni. Ez a recept már egy kicsit
bonyolultabb módszer, de érdemes kipróbálni.
A recept a testvér oldalunkon, a tanuljmegsutni.hu oldalon, itt található.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése