2015. május 21., csütörtök

Kapros zöldbab krémleves

Már a piacokon az első zsenge zöldbabok, kaporhajtások. Igazán finom, üde, frissítő levest készíthetünk belőle. Természetesen hagyhatjuk darabosra, de akkor vágjuk apróbbra a zöldbabot (kellemetlen, mikor a túl nagy darabok kihullnak a kanálból, batikolva a fehér pólónkat).


Elkészítési idő: 25-30 perc

55-60 dkg zöldbab (lehet mirelit is)
2,5-3 dl tejföl
1-2 teáskanálnyi aprított kapor zöldje
só és bors




1. A zöldbabot megtisztítjuk, darabokra vágjuk. Annyi vízzel felöntjük, amennyi ellepi, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kaprot. Fedő alatt, közepes energián 12-15 perc alatt puhára pároljuk.
2. Vegyünk ki a meleg pároló léből vegyünk ki, keverjük össze a tejföllel. Öntsük a leveshez a tejfölös levet, és egy bot mixerrel dolgozzuk össze. Forraljuk össze 4-5 percig, és tálalhatjuk is.

Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.


2 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Batikolva a fehér pólót, nagyon röhögök :-D

A leves pedig zseniálisan jó!!!

pipulka írta...

Köszönet a receptért! Nagyon finom lett.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin