2015. május 15., péntek

Paradicsomos vajbab

Mediterrán stílusú egytálétel, remekül passzol egy tapas estéhez. Adhatjuk köretnek, grillekhez, sültekhez, lehet szendvics alap, egy lassan sült oldalassal is. Készíthetjük zöldbabból zsenge spárgából is.


Elkészítési idő: 40-45 perc


50-60 dkg vajbab (lehet mirelit is)
6-7 dl sűrített paradicsomlé
10-15 dkg húsos, füstölt szalonna
1 evőkanál olívaolaj
1 csokor petrezselyem zöldje
só, bors és egy csipet cukor




1. A babot megtisztítjuk, és 2-3 centis darabokra vágjuk.  Olajon üvegesre pároljuk a szalonnát, majd hozzáadjuk a babot. Sózzuk és borsozzuk. Pár pillanatot pirítjuk, majd egy deci vízzel felöntjük.
2. Közepes lángon, lefedve, pároljuk 10 percet. Meghintjük cukorral, az apróra vágott petrezselyem zöldjével, és felöntjük a paradicsomlével.
3. Lefedve pároljuk még 10-12 percet. Kóstoljuk meg, ha kell, ízesítsük. Tálaláskor adjunk hozzá párolt rizst vagy kenyeret.

Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin