Mediterrán stílusú egytálétel, remekül passzol egy tapas estéhez.
Adhatjuk köretnek, grillekhez, sültekhez, lehet szendvics alap, egy lassan sült
oldalassal is. Készíthetjük zöldbabból zsenge spárgából is.
Elkészítési idő: 40-45 perc
50-60 dkg vajbab (lehet mirelit is)
6-7 dl sűrített paradicsomlé
10-15 dkg húsos, füstölt szalonna
1 evőkanál olívaolaj
1 csokor petrezselyem zöldje
só, bors és egy csipet cukor
1. A babot megtisztítjuk, és 2-3 centis darabokra vágjuk. Olajon üvegesre pároljuk a szalonnát, majd
hozzáadjuk a babot. Sózzuk és borsozzuk. Pár pillanatot pirítjuk, majd egy deci
vízzel felöntjük.
2. Közepes lángon, lefedve, pároljuk 10 percet. Meghintjük cukorral, az
apróra vágott petrezselyem zöldjével, és felöntjük a paradicsomlével.
3. Lefedve pároljuk még 10-12 percet. Kóstoljuk meg, ha kell,
ízesítsük. Tálaláskor adjunk hozzá párolt rizst vagy kenyeret.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept a Kedvenc Gasztro
rejtvény magazinban jelenik meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése