Sültekhez, szendvicsekbe vagy mártogatósnak. A grill szezon és a házi
hamburger sütés egyik népszerű darabja nálunk. Jól illik enyhén fűszeres csirke
combfiléhez, egy vagdalthoz
vagy egy harcsa
burgerhez. Már kapható magyar, ízletes eper és (igaz még fóliás)
magyar paradicsom, abból az igazán finom.
Elkészítési idő: 30-35 perc
50 dkg (koktél) paradicsom
10-15 szem eper (lehet mirelit is)
1 kisebb fehérhagyma
3-4 evőkanál barnacukor
2 evőkanál olívaolaj
4-5 dkg friss gyömbér
2 teáskanálnyi petrezselyem zöld
1-2 teáskanálnyi almaecet
só és bors
1. A paradicsomot vágjuk
negyedekre, a hagymát fél karikákra. Melegítsük meg az olajat, és a hagymát
pároljuk üvegesre. Hintsük meg kevés sóval, majd adjuk hozzá a paradicsomot.
2. Keverjük össze, és pár percet főzzük, míg egy kis levet ereszt. Pucoljuk
meg a gyömbért és vágjuk apróra.
3. Keverjük bele a cukrot, és a gyömbért, sózzuk és borsozzuk meg.
Adjuk hozzá az ecetet, és kis lángon, időnként megkeverve főzzük 12-15 percet.
Adjuk hozzá a cikkekre vágott epret és a petrezselyem zöldjét. Pár percet
főzzük, majd egy merülő mixerrel aprítsuk össze. Pár percig főzzük még,
kóstoljuk meg, ha szükséges még ízesítsünk rajta.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept a Kedvenc Gasztro
rejtvény magazinban jelenik meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése