2015. április 30., csütörtök

Tökmagolajos körözöttel töltött cukkini

Mediterrán stílusú vendégfogadó falatkák, érlelt, füstölt sonkával gazdagítva. A tavaszi grillszezonban nem csak húsok sütésére használhatjuk fel a felizzított rácsokat. Érdemes a végén a megmaradt energián zöldségeket sütni, annak kevés hő is elég.
Szerencsére már nagyon sok, jó minőségű sonkát és húsos szalonnát lehet beszerezni. Ha találunk nekünk megfelelőt, és van rá lehetőségünk, tegyünk félre érlelni. Igazi csemegénk lesz a nyáron és az ősszel. Vékony forgácsokban tálalva, salátákhoz, borozáshoz vagy egy szelet friss bagettre halmozva.

Elkészítési idő: 25-30 perc + a pihentetés




25-30 dkg túró
2 kisebb (saláta) cukkini
10 dkg Gusztahús füstölt sonka, vagy szalonna
4-5 szelet magos kenyér
2-3 evőkanál tejföl
2-3 teáskanálnyi tökmagolaj
só, bor, olívaolaj

díszítéshez szárított paradicsom


1. A cukkinit megmossuk, szárazra töröljük. Egy zöldség hámozóval, vagy éles késsel vékony csíkokat vágunk. Vékonyan megkenjük olajjal, sózzuk és borsozzuk. Tegyük sütőlapra. Előmelegített sütőben 180 fokon, pár perc alatt megsütjük, de egyszer fordítsuk át.
2. A túrót sózzuk és borsozzuk, a tökmagolajat keverjük bele a tejfölbe. Keverjük ki a túróval, akkor jó, ha nem folyós a krém.
3. A kihűlt cukkínire tegyünk egy kevés körözöttet, tekerjük fel, és bökjük meg egy fogpiszkálóval, a tetejére tegyünk egy darab paradicsomot. Tegyük hideg helyre 1-2 órára.
4. Tűzzük bele egy falat kenyérbe, rendezzük tálcára, közé tegyünk sonka forgácsokat. Pár csepp tökmagolajjal díszítsük.

Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a húst a Gusztahús segített kiválasztani, köszönjük!

A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin