Könnyen, hús nélkül és egyszerűen. Dolgos hétköznapokra, vagy könnyed
ebédnek egy hétvégi napon. A tavasz beköszöntével, az első napsugarakkal
megkívánjuk a zöldségeket. Egy kicsit indiai fűszerezéssel, de nem a csípősre
hangolt, hanem az élvezetes, selymes. Köretnek most rizstésztát készítettünk
hozzá, belecsempészve egy kis „menzás” vonalat is.
Elkészítési idő: 40-45 perc
35-40 dkg kockázott zöldségkeverék (lehet mirelit is)
20 dkg karfiol rózsa (lehet mirelit is)
4-5 dl kókusztej
1 kisebb fej fehér hagyma
3-4 cm-s friss gyömbér
2 evőkanálnyi olívaolaj vagy zsír
2 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanálnyi curry fűszerkeverék
1 mokkáskanálnyi kurkuma
1 mokkáskanálnyi szárított koriander levél
1 mokkáskanálnyi szárított citromfű
só
1. A hagymát vágjuk kis kockákra, és a zsiradékon pároljuk üvegesre. A
gyömbért és a fokhagymát vágjuk apróra, keverjük a hagymához a fűszerekkel
együtt. Pirítsuk pár percig, majd adjuk hozzá a zöldségeket is.
2. Jól keverjük össze, sózzuk meg, és engedjük fel egy kevés vízzel.
Közepes energián, lefedve főzzük 5-6 percet.
3. Öntsük fel a kókusztejjel, keverjük össze, forraljuk fel, majd kis
energián főzzük 20-22 percet. Tálalhatjuk rizzsel vagy rizstésztával.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept a Kedvenc Gasztro
rejtvény magazinban jelenik meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése