Tökéletes szendvicsbe, hamburgerbe, mártásokba, sült húsok mellé, kacsa/libazsíros
kenyérre vagy egy darabka pirított bagettre
halmozva. A télről megmaradt, már kis hajtásokkal is rendelkező hagymákat
használtam fel. Keverhetjük sonka vagy fehér hagymával is. Variálhatjuk a
balzsamecetet is, lehet akár ízesített is.
Elkészítési idő: 35-40 perc
8-10 fej lilahagyma
1,5-2 dl balzsamecet
só, bors és olívaolaj
1. Kis lángon melegítsük fel a balzsam ecetet, és gyöngyözve forraljuk
12-15 percet. Tegyük félre kihűlni.
2. Vágjuk félbe a hagymát, majd hosszában. Melegítsük elő a sütőt 165
fokra. Terítsünk sütőpapírt egy sütőlemezre, és terítsük el rajta a hagyma
szeleteket.
3. Hintsük meg sóval, őrölt borssal és csepegtessünk rá olívaolajat.
Forgassuk össze és süssük az előmelegített sütőben 17-20 percet. Sütés után
hagyjuk langyosra hűlni. Tálaláskor locsoljuk meg a balzsam eszenciával.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept a Kedvenc Gasztro
rejtvény magazinban jelenik meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése