Az egyik kedvenc tavaszköszöntő ételünk. Mikor az első napsütéses
hétvégék eljönnek, vágyódunk a zöld, friss ízekre. Lehet ez valami grill sok
salátával. Vagy csak saláta. Kis csavarral.
Elkészítési idő: 20-25 perc
2 keményebb körte
25-30 dkg zöldsaláta keverék
15-20 dkg kéksajt
10 dkg sózatlan, pirított mogyoró
olívaolaj és balzsamecet a tálaláshoz
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A körtéket mossuk meg, töröljük
szárazra, vegyük ki a magházát. Vágjuk negyedekre, azt pedig három részre.
Terítsünk sütőpapírt egy sütőlemezre, és arra tegyük a cikkeket.
2. Süssük a körte szeleteket 12-15 percet, de közben egyszer fordítsuk
át a lemezen. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk langyosra hűlni.
3. Tegyünk a tányérra a zöldsalátából, erre a sült körtét, és
morzsoljunk rá a kéksajtból. Szórjuk meg a mogyoróval, a tetejére pár csepp
olajat és balzsam ecetet csepegtessünk.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept a Kedvenc Gasztro
rejtvény magazinban jelenik meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése