Kirándulásra, beszélgetős vacsorához, grillezéshez vagy önálló
fogásként is fogyaszthatjuk. Én úgy szeretem, ha vannak benne borsódarabok, nem
csak a püré. Olyan megnyugtató érzés, mert (amúgy is) tudom, hogy nem egy
(fűrész) porból készített műfalatka. Készülhet burgonyával dúsítva is, vagy
akár gombából, karfiolból is. Adjunk hozzá valami izgalmas mártást, mártogassuk
bátran!
Elkészítési idő: 40-45 perc
50 dkg zöldborsó (lehet mirelit is)
1 kisebb fej fehérhagyma
2 tojás
5-6 evőkanál zsemlemorzsa
só, bors és olaj a sütéshez
1. Vágjuk apróra a hagymát, a
borsóval, kevés vízzel felöntve, közepes energián, fedő alatt 15 perc alatt
pároljuk puhára. Ha puha a borsó, szűrjük le, és hagyjuk langyosra hűlni.
2. Egy keverőtálban sóval és brossal keverjük habosra a tojásokat.
Adjuk hozzá a borsót és egy villával törjük, keverjük össze. Adjunk hozzá 2-3
evőkanál zsemlemorzsát, hogy formázható masszát kapjunk (ha nagyon vizes a
keverékünk, tegyünk még bele a zsemlemorzsából).
3. Nedves kézzel formáljunk belőle diónyi darabokat, hempergessük meg a
maradék zsemlemorzsában. Közepesen forró olajban, süssük ropogósra.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept a Kedvenc Gasztro
rejtvény magazinban jelenik meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése