2014. november 4., kedd

Sült, házi húskenyér

Szendvicsbe, vacsorára szalámi helyett készítsünk húskenyeret. Egyre több információ lát napvilágot arról, hogy bizony az élelmiszeripar nem retten el semmitől sem. Gátlás nélkül használnak vegyi anyagokat, melléktermékeket a gyártáshoz. Mindent sajnos nem tudunk kizárni, de lényegesen le tudjuk szűkíteni a bevitt „káros” anyagokat. Ezzel a recepttel ki tudjuk váltani a szalámikat, felvágottakat. A húsokat és a fűszerezést bátran variálhatjuk, így változatosan készíthetjük.

Elkészítési idő: 70-75 perc

50 dkg Gusztahús darált (pulyka) hús
1 kis fej fehér hagyma
2 tojás
2-3 dkg Biomag zabpehely
2-3 dkg Biomag zabliszt
1-2 gerezd fokhagyma
1-2 teáskanál zöldfűszer keverék (oreganó, kakukkfű, rozmaring)

só, bors, és kevés olaj a forma kikenéséhez




1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Aprítsuk össze a hagymát, a zabpelyhet, a fokhagymát és keverjük a darált húshoz.
2. Sózzuk és borsozzuk. A tojást verjük fel, keverjük a húshoz a zöldfűszerekkel.
3. Hintsük meg a zabliszttel, alaposan gyúrjuk össze.
4. Töltsük egy olajjal vékonyan kikent hasábformába, jól nyomkodjuk le, és simítsuk le a tetejét.
5. Tegyük a forró sütőbe és 55-60 perc alatt süssük ropogósra. Sütés után hagyjuk a formában kihűlni, utána szeljük fel.

Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a húst a Gusztahús, , a BIO termékeket a Biomag Malom segített kiválasztani, köszönjük!

A recept a őszi Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin