Szendvicsbe, vacsorára szalámi helyett készítsünk húskenyeret. Egyre
több információ lát napvilágot arról, hogy bizony az élelmiszeripar nem retten
el semmitől sem. Gátlás nélkül használnak vegyi anyagokat, melléktermékeket a
gyártáshoz. Mindent sajnos nem tudunk kizárni, de lényegesen le tudjuk
szűkíteni a bevitt „káros” anyagokat. Ezzel a recepttel ki tudjuk váltani a
szalámikat, felvágottakat. A húsokat és a fűszerezést bátran variálhatjuk, így
változatosan készíthetjük.
Elkészítési idő: 70-75 perc
50 dkg Gusztahús darált (pulyka) hús
1 kis fej fehér hagyma
2 tojás
2-3 dkg Biomag zabpehely
2-3 dkg Biomag zabliszt
1-2 gerezd fokhagyma
1-2 teáskanál zöldfűszer keverék (oreganó, kakukkfű, rozmaring)
só, bors, és kevés olaj a forma kikenéséhez
Fotó: Szeiler Stúdió
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Aprítsuk össze a hagymát, a
zabpelyhet, a fokhagymát és keverjük a darált húshoz.
2. Sózzuk és borsozzuk. A tojást verjük fel, keverjük a húshoz a
zöldfűszerekkel.
3. Hintsük meg a zabliszttel, alaposan gyúrjuk össze.
4. Töltsük egy olajjal vékonyan kikent hasábformába, jól nyomkodjuk le,
és simítsuk le a tetejét.
5. Tegyük a forró sütőbe és 55-60 perc alatt süssük ropogósra. Sütés
után hagyjuk a formában kihűlni, utána szeljük fel.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a húst a Gusztahús,
, a BIO termékeket a Biomag Malom segített
kiválasztani, köszönjük!
A recept a őszi Kedvenc
Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése