Megint egy gyors ebéd/vacsora. Dolgos hétköznapokra vagy arra az estre,
amikor még 11 körül nem tudjuk, mi lesz ma az asztalra tálalva. Kis fantáziával
és konyhai gyakorlattal ezek a rapid ételek könnyedén beépülhetnek a
hétköznapokba.
Elkészítési idő: 40-45 perc
Fotó: Szeiler Stúdió
50 dkg széles metélt vagy spagetti/makaróni
1 doboz darabolt paradicsom konzerv
3-4 dl paradicsomlé
25 dkg ricotta
15-20 dkg Gusztahús császárszalonna
2-3 paradicsom
1 kisebb fehér hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2-3 teáskanálnyi leves fűszerkeverék
15-20 dkg reszelt, félkemény sajt
1 mokkáskanálnyi cukor
só és bors
Fotó: Szeiler Stúdió
1. Vágjuk kockákra a szalonnát és a hagymát. Pirítsuk üvegesre, majd
adjuk hozzá a fokhagymát. Pároljuk össze.
2. Adjuk hozzá a darabokra vágott friss paradicsomot, a cukrot, a leves
fűszerkeveréket. Sózzuk és borsozzuk, majd öntsük fel a darabolt paradicsom
konzervvel. Kis energián főzzük össze 7-8 percig.
3. Tegyünk fel vizet a tészta főzéséhez és forraljuk fel. Ha felforrt,
sózzuk meg és főzzük ki benne a tésztát.
Fotó: Szeiler Stúdió
4. Keverjük bele a paradicsomlét és a ricottát a mártásba és forraljuk
össze. Ha sűrű lenne a mártás, akkor a tészta főzővízzel hígíthatjuk.
5. Szűrjük le a tésztát. Forgassuk össze a tésztát a paradicsomos
mártással és már tálalhatjuk is. A tetejére szórjunk reszelt sajtot.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a húst a Gusztahús segített
kiválasztani, köszönjük!
A recept a őszi Kedvenc
Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése