2014. november 17., hétfő

Ricottás, paradicsomos széles metélt

Megint egy gyors ebéd/vacsora. Dolgos hétköznapokra vagy arra az estre, amikor még 11 körül nem tudjuk, mi lesz ma az asztalra tálalva. Kis fantáziával és konyhai gyakorlattal ezek a rapid ételek könnyedén beépülhetnek a hétköznapokba.  

Elkészítési idő: 40-45 perc




50 dkg széles metélt vagy spagetti/makaróni
1 doboz darabolt paradicsom konzerv
3-4 dl paradicsomlé
25 dkg ricotta
15-20 dkg Gusztahús császárszalonna
2-3 paradicsom
1 kisebb fehér hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2-3 teáskanálnyi leves fűszerkeverék
15-20 dkg reszelt, félkemény sajt
1 mokkáskanálnyi cukor

só és bors




1. Vágjuk kockákra a szalonnát és a hagymát. Pirítsuk üvegesre, majd adjuk hozzá a fokhagymát. Pároljuk össze.
2. Adjuk hozzá a darabokra vágott friss paradicsomot, a cukrot, a leves fűszerkeveréket. Sózzuk és borsozzuk, majd öntsük fel a darabolt paradicsom konzervvel. Kis energián főzzük össze 7-8 percig.

3. Tegyünk fel vizet a tészta főzéséhez és forraljuk fel. Ha felforrt, sózzuk meg és főzzük ki benne a tésztát.



4. Keverjük bele a paradicsomlét és a ricottát a mártásba és forraljuk össze. Ha sűrű lenne a mártás, akkor a tészta főzővízzel hígíthatjuk.
5. Szűrjük le a tésztát. Forgassuk össze a tésztát a paradicsomos mártással és már tálalhatjuk is. A tetejére szórjunk reszelt sajtot.

Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a húst a Gusztahús segített kiválasztani, köszönjük!

A recept a őszi Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin