Friss halból készített, könnyű ebéd vagy vacsora. Adhatunk mellé
zöldsalátát, vagy pár szelet, vékony vajas pirítóst. Válasszunk hozzá tömör húsú
halat, például a Szarvasfish afrikai
harcsafilé. Ha mélyhűtött halból készítjük, azt kíméletesen olvasszuk ki, a
hűtőben.
Elkészítési idő: 40-45 perc
Fotó: Szeiler Stúdió
60-70 dkg Szarvasfish afrikai
harcsafilé
6-7 dl tejszín
4-5 fej fehér (vagy barna) csiperke
1 szál póréhagyma
1-2 gerezd, reszelt fokhagyma
1 teáskanálnyi citrombors vagy hal fűszerkeverék
2 teáskanálnyi aprított petrezselyem zöldje
só és bors, kevés olaj az edény kikenéséhez
Fotó: Szeiler Stúdió
1. A halfilét megmossuk, szárazra töröljük. Vágjuk a halat 4 egyforma
szép szeletre. Melegítsük elő a sütőt 160-170 fokra.
2. Keverjük össze a citromborsot kevés sóval, borssal, az aprított
petrezselyem zöldjével és a zúzott fokhagymával, és kenjük be vele a hal
szeleteket.
3. A póréhagymát és a gombát megtisztítjuk és felvágjuk fél centis
csíkokra. Kenjünk ki egy sütőtálat kevés olajjal. Helyezzük bele a
halszeleteket, köré a gombát és a póréhagymát.
4. Öntsük fel a tejszínnel, fedjük le alufóliával, és tegyük a forró
sütőbe. Pároljuk 15-20 percet, majd vegyük le a fóliát, és a nélkül még további
5 percet. Forrón tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a friss halat Szarvasfish,
a biztosította, köszönjük!
A recept a őszi Kedvenc
Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése