2014. november 1., szombat

Hagymás kréker rudak

Sós ropogtatós, finoman hagymás. Mártogathatjuk, vagy krémleves mellé adhatjuk. Pár nappal ezelőtt egy bormustrán vettünk részt, ahol az egyik nagy kedvencemet, a Cserszegi Fűszerest is kóstoltuk a Rádi pincétől. Akkor gondoltam erre a hagymás rúdra, menyire jól kísérné a fűszeres bort. El is készült, egy régebbi recept átalakításával.


50 dkg sima liszt (BL55)
24 dkg langyos víz
2 dkg friss élesztő
6 dkg olíva olaj
1,5 dkg só
1 teáskanál cukor


Ízesítéshez: 3 teáskanálnyi szárított hagyma keverék (metélő-, medve- és fokhagyma keveréke) 


1. A dagasztógép tartályában, langyos vízben feloldjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt.  Pár percet pihentetjük, addig átszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót és a szárított hagyma keveréket.
2. Dolgozzuk össze a hagymás lisztet az élesztős vízzel, és kezdjük el dagasztani. Mikor tészta felvette az összes folyadékot, akkor adjuk hozzá az olajat, és dagasszunk belőle, puha, rugalmas tésztát.

3. Letakarjuk, és 30-40 percet hagyjuk pihenni.


4. Melegítsük el a sütőt 230 fokra. Vegyük négy részre a tésztát, gyúrjuk át, és enyhén lisztezett nyújtólapon, nyújtsuk ki fél centi vastagra. Vágjuk fel egy görgős tésztavágóval fél centis csíkokra. Ha szeretnénk a tetejére dekor sót, akkor a felvágás előtt szórjuk meg nagy szemű tengeri sóval, gyengén nyomjuk bele a nyújtófával, és utána vágjuk fel.
5. Pihentessük 10-15 percet, majd a forró sütőben, süssük szép pirosra, 12-15 perc alatt.

Jó étvágyat hozzá!

Max

A Kréker receptem felújított változata.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin