2009. május 13., szerda

Krékerek

Mióta Edit barátom felhívta a figyelmemet Laura oldalát, azóta beállítottam, hogy ha új postot közöl, azt elküldje. 
Tőle származik a "8 perces pizza" és ez a kréker(crakers) recept is. Mikor megláttam, azonnal tudtam, ezt ki kell próbálnom.
Írtam Editnek, hogy legyen szives lefordítani a postot. Meg is tette (köszike), én pedig ki is próbáltam. 
Kár volt.....
Ismét egy függőséget okozó finomság:
Azonnal dupla adag tésztával kezdtem, így négyféle ízt tudtam készíteni. (4 adag lett, 27X37 cm-es tepsiben sütve)



Hozzávalók:

500 gr liszt
240 gr viz
60 gr oliva olaj
15 gr só
1 tk cukor
2 kiskanal száritott élesztő/ 16-20 gr friss élesztő


szóráshoz: só, szezámmag, provanszi fűszerkeverék, fokhagyma granulátum



Az álványos robotgéppel dagasztattam össze a tésztát, és a sót csak akkor tettem bele, amikor kezdett a tészta összeállni.
Langyos helyen hagytam kelni 40-50 percet, majd újra átgyúrtam.



Négy részre osztom, majd nagyon kevés liszten elkezdem nyújtani. Amikor elkezd leragadni, átteszem a sütőpapírra, és azon nyújtom nagyon vékonyra. Megszórom az ízesítővel, és azt egy kicsit belehengergetem a nyújtófával.



Megböködöm egy villával, majd a görgősvágóval (pizza vagy derelye vágó) tetszés szerinti kis lapocskákra vágom.

Előmelegített sütőben 160-170 c°-on szép pirosra sütöm, kb. 20 perc alatt.

Utána tördeljük szét darabokra és fogyasszuk jó egészséggel.

Köszönöm Edit és Laura!!!

18 megjegyzés:

The Chef Viki írta...

Köszönöm Max :-)) Nem lesz luk az oldalamon!

Állat jól hangzik! Na csak jöjjek haza :-))

Mian írta...

Szuper vendégváró!!! Szombaton vinnem kell valamit egy büféasztalra. Talán ez lesz az! Köszi érte! :)

trinity írta...

Hú, de jó kis sós nasi!!!Alig vártam:)))

szazala írta...

Tudtad,hogy eddig nem lehetett a neten normális kréker receptet találni?

Köszönet érte!

max írta...

CV: szivesen:)

Mian: csinálj előtte próbasütést, mert "párolog"

Szazala: próbáld ki, imádni fogod

Trinity: a függőség garantált, és kiváltható a chips:)

szazala írta...

Igen,ettől félek én is!!!:))

Fruzska írta...

Szuper recept, meg is sütöm ma köszönöm szépen:)

Garffyka írta...

Köszönöm! Mindhármotoknak .-D Remélem a robotgépem bírja majd a dagasztást, ha nem, hát majd kézzel, de mindenképpen megcsinálom!

Névtelen írta...

Az olivaolajat helyetesíthetem napraforgó olajjal?
Hála neked ezért a receptért! Ezzel Pünkösdre előrukkolok!
Ildikó

max írta...

Szazala: ne félj, élj!!

Fruzska: várom a beszámolót:)

Garffyka: csináld kenyérsütő tartályban, az eredeti ott készült.

Ildikó: szerintem mehet, de ha hozzájutsz nem extraszűz olívaolajhoz, amit pomace-nak hívnak, az is tökéletes erre a célra.
Várom Tőled is a visszajelzést!

Névtelen írta...

Szia!
köszönöm hogy felhivtad a figyelmemet Laura oldalara. Szuper mert a jobb oldalon valasztani lehet a googleban, hogy milyen nyelven jöjjön elö az oldala.

Névtelen írta...

SZia Max!
Elkészitettem a krékert, de annak ellenére, hogy sikert arattam vele, nekem is izlett én mégis bizonytalan vagyok vele szembe, ami a milyenségét illeti. Ugyanis nem tudom milyen is kell legyen, puha vagy ropogós?Nekem ilyen is meg olyan is vált ki belőle, a ropogós jobban bejött.
Azért még próbálkozom vele.
Üdv.Ildikó

max írta...

Ildikó!

Nekem is lett puha és ropogós, ez szerintem a vastagságától. Én a ropogóst favorizálom, de izlés kérdése.

Névtelen írta...

Kedves Max!

Kenyérlisztem van csak itthon, azzal is jó szerinted?

Köszi előre is, Piroska

max írta...

Piroska! szerintem jó lesz azzal is, csak lehet hogy kevesebb kell bele, ezért figyeld a tésztát, és majd értesíts, milyen lett.

Sajtkukac írta...

Ó Max, imába foglalom a neved! Ez a recept isteni, tökéletes, fenomenális! Szerintem a holnapi gyerekbuli favoritja lesz! Köszikösziköszi!!!!

Niki

Névtelen írta...

Szia,

Nagyon jól hangzik ez a recept, hétvégén meg is fogom csinálni. Vendégségbe szeretném vinni, és előző nap sütném meg, az a kérdésem, hogy másnap is jó vagy csak frissen igazán finom?
Köszi,
Ági

max írta...

Kedves Ági!

Nekünk bejött másnaposan is. Az elsőt vékonyra csináltuk, az ropogós lett, jobban kiszáradt a sütőben. A következő vastagabb lett, az egy kicsit szikkadt másnapra, de úgy is fincsi volt.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin