Eper, cukor és egy kis tejföl.
Miért is került ez most elő? Valamelyik nap este ettem ezt a finom desszertet, akkor archíváltam, és ma ChefViki miatt vettem elő.
Délután írta: van egy dobozka eprem, fontolgatom a sorsát.
Felhívtam, meg van még?
Persze, most tettem az asztalra.
Oké, hunyd le a szemed. Eper, egy kis porcukor, és tejföl.
Huhh, Max ebből nem lesz hasmars?
Dehogyis, hiszen valójában tejszínt eszel, és ha a túrógombócnál működik az édes tejföl, úgy ennél is.
Ok, kipróbálom...
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiFIoo4o-n6N8U87VrvijIJtbRpIZqxjZYMcqDtesKSxK7ytZUqh_9Q2dgLAIS4oSrFevggr2tId0lFkBI4Ai5OZnCT7FgBbj_nQ9LSXNYH-Cfxtg2Dbyt3qwQAJ-tsVrdUNFqi160tv2I/s400/K%C3%A9p+261.jpg)
Mindenképpen fontos megjegyeznem, hogy jó minőségű tejföllel és szép friss eperrel működik.
Krémes tejföl, kicsit fanyar eperrel és porcukorral.
Egy angol szakácskönyvben olvastam először, de ott creme fresh-et használtak, ami a tejföl és tejszin között helyezkedik el.
Jó minőségű zsíros tejföllel hasonló ízhatást érhetünk el.
És mit mondott ChefViki este? Azt hamarosan olvashatjuk Nála, de addig is tessék kipróbálni.
2 megjegyzés:
Szó szerint így történt :-))) Már letöltöttem a képeket!
S elfogyott fél kiló eper...
Bűnbeesés!!!! Én is bűnözni akarok lenni :-D
Megjegyzés küldése