2009. május 16., szombat

Osztálykirándulásra

TittyBabáék mennek osztálykirándulásra. Az volt a kérése, készítsek az útra valami ennivalót. De olyan legyen hogy este is tudjon belőle enni, meg (ha marad akkor) reggel is. Tehát olyan zárt tészta kell, ami nem szárad könnyen. Azt vettem észre, ha a kelt tésztába joghurtot/kefírt teszek, kevésbé szárad ki a tészta. 



Alapnak a jól bevált fehér kenyér tésztát választottam, csak a víz helyett kefírt tettem. Reggel elkészítettem a tésztát, és a dagasztás után, belisztezve, a hűtőbe tettem.

Elkészítettem a tölteléket is. Krémsajtot kikevertem tejföllel, ízesítettem majd kockáztam bele: tv paprikát, egy darab héjában sült burgonyát, paprikás szalámit és két szál újhagymát is belekarikáztam. Jól összekevertem, ésezt is a hűtőbe tettem pihenni.



Este elővettem a tésztát, átgyúrtam, és hagytam pihenni egy fél órácskát. Négy részre osztottam, és kinyújtottam. Egy-egy vékonyra kinyújtott lapot képzeletben ketté osztottam, a kés fokával bejelöltem, és a kijelölt területek közepébe halmoztam a tölteléket. Tojásfehérjével körbekentem, és a másik felét ráhajtottam. Jól lenyomkodtam, a tetejét emgböködtem tűvel, hogy a gőzök távozni tudjanak, majd a pizzavágóval elvagdostam.



Megkentem a tetejét tojássárgájával, megszórtam egy kis szezámmaggal, és langyos helyen pihentettem. Előmelegített sütőben 160-170 c°-on 20-25 perc alatt, szép pirosra sütöttem.



Sajnos az nem derült ki hogy bírta volna hosszú ideig, ugyanis a "sáskahad" már este eltüntette. Reggelire maradt a jól bevált szalámis szendó:)

5 megjegyzés:

Limara írta...

Gondolom népszerű volt az osztálytársak körében! :)) Nagyon jól néz ki ez a töltött párna! :))

Garffyka írta...

Max, nagyon ötletes, finomnak hangzik és bizony látványnak is csábító. Limara hozzászólását kipótolnám annyival, gondolom, nemcsak a töltött párnácska, de te is népszerű vagy az TittyBaba osztályában :-D

trinity írta...

Hihi,
épp ezt akartam írni: hogy egy baj van vele, szerintem Tittynek nem sok jutott-rávetette magát az osztály:))))))Remélem, azért valamivel kárpótolták és nem maradt éhes.....
Garffyka,
Max szerintem is népszerű ott is!!

Mária írta...

Ez a recept nagyon-nagyon tetszik. Én is szoktam töltött kifliket sütni itthon, nagy kedvenc. Ez is biztosan be fog sorakozni a kedvencek közé.

Max írta...

Igen népszerű volt, és miután felfalták, azért kapott szendót:)

Köszi és örülök ha tetszik!

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin