2009. május 6., szerda

A világ (egyik)legegyszerűbb desszertje

Eper, cukor és egy kis tejföl. 
Miért is került ez most elő? Valamelyik nap este ettem ezt a finom desszertet, akkor archíváltam, és ma ChefViki miatt vettem elő.

Délután írta: van egy dobozka eprem, fontolgatom a sorsát.
Felhívtam, meg van még?
Persze, most tettem az asztalra.
Oké, hunyd le a szemed. Eper, egy kis porcukor, és tejföl.
Huhh, Max ebből nem lesz hasmars?
Dehogyis, hiszen valójában tejszínt eszel, és ha a túrógombócnál működik az édes tejföl, úgy ennél is. 
Ok, kipróbálom...



Mindenképpen fontos megjegyeznem, hogy jó minőségű tejföllel és szép friss eperrel működik.



Krémes tejföl, kicsit fanyar eperrel és porcukorral.



Egy angol szakácskönyvben olvastam először, de ott creme fresh-et használtak, ami a tejföl és tejszin között helyezkedik el. 
Jó minőségű zsíros tejföllel hasonló ízhatást érhetünk el.



És mit mondott ChefViki este? Azt hamarosan olvashatjuk Nála, de addig is tessék kipróbálni.

2 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Szó szerint így történt :-))) Már letöltöttem a képeket!

S elfogyott fél kiló eper...

Garffyka írta...

Bűnbeesés!!!! Én is bűnözni akarok lenni :-D

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin