A folytatásban az alföldi rizses/fehér hurka készítését mutatom be. Cicaanya szülei az alföldről származnak, és ott készítik ezt a fajta hurkát.
Hozzávalók:
sertés tüdő, nyelv, szív, fej
apróhús
tokaszalonna
rizs
só, bors, majoranna
sertésbél
Az abálás részletei
A torkos* összedolgozása a rizzsel
Soma kezeli a töltőgépet
Apósom igazgatja, Cicaanya pedig előkészíti a belet
Golyócica ezt gondolja:
"csak egy pillanatra menjetek ki innen, meg akarom kóstolni!"
Sorakoznak a karikák
A fehér hurka
Abálás után egy kis hűtés kint a teraszon.
Ha kihült, bezacskózzuk és megy a kolbásszal a fagyasztóba, de azért holnap sütünk belőle kóstolót:-)
*: az abált, ledarált húsokat hívják torkosnak
12 megjegyzés:
Nagyon mutatós, tényleg alföldi kaja, én is gyakran elkészítem még disznótor sem kell hozzá, és ha érdekel a téma , van egy ragyogó disznósajt receptem amihez nem kell sertésgyomor mégis működik..:99. grat. Egy alföldi blogger...
Az a szerencsém, hogy az itteni "hurkaszállítóm" tegnap hozott hurka-kolbászt. Különben nagyon nagyokat nyelnék:)
Manna: küldök fénypost:-)
Ízrobbanás: érdekelne, átküldöd mailba?
fagylaltos(kukac)gmail(pont)com
köszi
Ha lehet, én is kérném a disznósajt receptet:-)))
Szia Gbsz!
Itt megtalálod, mert közben megkerestem:
http://href.hu/x/82gd
Ez gyors válasz volt! Köszönöm:-)))
Nagyon szivesen, Neked máskor is:-)
Max, megint hasonlóan gondolkodtunk? Nálunk tegnap volt ebédre sült májas-véres hurka és kolbász ... igaz, erdélyi barátaink töltötték, mi csak felfaltuk :-)
Ebből a Te féle alföldi fehér hurkából, egy kis kóstolót, kérek szépen :-), nagyon csábító.
Garffyka!
Ablak kinyit, küldöm fénypost:-)
De ha erre jártok megkínállak szívesen:-)
Szia4
Meg tudnád mondani, hogy hol vetted ezt a hurkatöltőt?
Köszönöm
Köke
Szia Köke!
Családi örökség, Anyukám adta oda, az övé. De most láttam az isparban, akcióba.
Köszi Max
Köke
Megjegyzés küldése