2009. február 8., vasárnap

Kókuszos corn flakes csók

Elöljáróban közlöm, nem az én érdemem, hanem Soma készítette. Mióta felfedeztük, van annak már legalább 6-7 éve, Ő szokta csinálni. Most délután kedve volt sütni, így megcsinálta, vagyis csinálták, volt egy kuktája, a Barátnője segített.

Egyszerű, gyors de nagyon finom.




Hozzávalók (kb. 60-65 db-hoz)

24 dkg natur corn flakes (kukorica pehely)

30 dkg puha vaj/margarin

24 dkg cukor

2 cs vaniliás cukor vagy vanília kivonat

30 dkg liszt

1,5 tk sütőpor

3,75-4 dl tej

9-10 dkg kókuszreszelék



A corn flakes-t egy konyharuhába tekerjuk, és sodrófával durvára törjük. A puha vajat/margarint a cukrokkal habosra keverjük. A liszben elkeverjük a sütőport. A sütőt előmelegítjük 200 c°-ra. 
A lisztet a tejjel felváltva bedolgozzuk a cukros vajba. Beleforgatjuk a kukorica pelyhet és a kókuszt. Kikeverjük és két kanál segítségével csókokat formázunk egy sütőpapírral bélelt tepsire.



Több lemezt készítsünk, mert ezt a mennyiséget 3-4 adagban lehet lesütni. A forró sütőbe tesszük és 10-12 perc alatt szép pirosra sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni. 
Igény szerint csokival dekorálhatjuk.

Állítólag sütis dobozban 2 hétig eláll:-)

4 megjegyzés:

The Chef Viki írta...

Nyami :-) Állítólag, mert ugye a fránya csenőmanók :-D

Jó ám, akinek ilyen jó kuktája van ;-))

Garffyka írta...

Gratula a szorgos kuktáknak :-) tetszik, állítólag ...
:-)

trinity írta...

Jééé, ezt a bejegyzést csak most veszem észre, annyit feltettél egyszerre!
Állítólag:))))))
Pedig nagyon jó kis recept, grat az ifjabb generációnak!

max írta...

De tényleg, a második napot nem éri meg, pedig nagy adag volt.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin