Divat lett nálunk a szendvics buci. Volt már kukoricás, rozsos, graham lisztes és most a sült paradicsomos.
Adaléknak a lassan sült mediterrán paradicsomot használtam. Alaposan lecsepegtettem, és apróra vágtam.
Hozzávalók:
1 ek olaj (lehet a paradicsomról)
1 ek cukor
2 tk só
180 g joghurt
200 g víz
25 g élesztő
100 g rétesliszt
600 g sima liszt
2-3 ek aprított sült paradicsom (de ezt csak akkor teszem bele a gépbe, ha már összedagasztotta a gép a tésztát)
Kenyérsütő gépbe teszem, tészta programon indítom. Ha már a tészta szép gömbölyű, egyenletes, akkor teszem rá a paradicsomot. Ha esetleg gyenge lenne a tészta, teszek hozzá lisztet. Langyos helyen kelesztem a duplájára.
Ketté veszem a tésztát, átdolgozom, kinyújtom, és tetszőleges alakzatokra vágom. Ismét kelesztés, majd 180 c°-on szép pirosra sütöm.
2 megjegyzés:
Megint azok a mediterrán ízek...Imádom!
A kukoricalisztes-fokhagymás nagyon finom lett,szerintem ebben sem fogok csalódni!Azt hiszem,azért megvárom amíg a saját paradicsomjaim megérnek a szerepre,(a magok már megvannak)hacsak nem kapok nagyon méltányos áron primőrt:)
Megjegyzés küldése