Egy igazi cukrász klaszzikus, a búrkifli.
Pillekönnyű vajas leveles tészta, diós-habos töltelékkel. Vendégváró csemege, de egy jó kávé mellé kisérőnek (vagy a kávé kiséri a kiflit?), vagy reggelire egy bögre kakaóval is nagyon finom.
Hozzávalók (16 db-hoz):
1/2 kg leveles tészta (ha mirelit, akkor hagyjuk szépen kiolvadni)
Töltelék:
2 tojás fehérje
15 dkg cukor
15 dkg dió darálva
Kenés, szórás:
1 tojás sárgája
5 dkg darált dió a szóráshoz
A töltelékhez a tojás fehérjét verjük kemény habbá. Ha már jó kemény, akkor adagoljuk hozzá kanalanként a cukrot, majd ha a cukor feloldódott benne, óvatosan keverjük bele a darált diót.
A leveles tésztát vágjuk két darabra, nyújtsuk ki nagyon vékonyra, kb. 20x40 cm téglalapra. Két csíkot vágunk hosszában, arra terítjük a tölteléket egyenletesen elosztva.
Óvatosan tekerjük össze, és vágjuk 4 egyforma darabra. Melegítsük elő a sütőt 200 c°-ra. A hengereket alakítsuk kifli alakra, és sütőpapírral borított lemezre igazítjuk.
Megkenjük tojássárgájával, és megszórjuk dióval. Az előmelegített sütőben süssük szép pirosra.
Rácson hagyjuk kihűlni. Egy kicsit kifolyt a diós töltelék, de hagytuk kihülni, és azt is megettük.
5 megjegyzés:
Hú de gyönyörűek! Innen látszik, hogy tényleg pillekönnyű :-)
Oké, jöhet mellé a kávé is :-D
Khmmm...én a mákos búrkiflit szeretem:-)))
Azért ez is kísérhetné kávémat:-)
Jujj , de szeretem!!!De én is mákosat is!!!:))))
Ahogy öregszem, a mákos felől egyre jobban hajlok a diós felé :)) Istenien néznek ki, megjegyeztem :)))
Max, már robogok is a kávéval! És kérek szépen egy búrkiflit kísérőnek :-)
Megjegyzés küldése