Egyszerűségében rejlik a nagysága. Gyorsan elkészíthető tészta, ám mégis zamatos, izgalmas sütemény.
Anyukám szokta készíteni, főleg akkor szerepel az asztalon, ha a vasárnapi ebédelők csak aznap reggel közlik hogy mennének és ennének:)
Hozzávalók:
3 tojás
30 dkg cukor
30 dkg reszelt alma
30 dkg liszt
½ sütőpor
Tetejére: dió, mandula….
Az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral, belereszeljük az almát, és beleszitáljuk a lisztet, amiben elkevertük a sütőport.
Óvatosan összekeverjük. Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük és megsütjük.
S jött az Anyai segítség: sütés előtt szórjuk meg a dióval/mandulával, és tálalás előtt porcukorral.
Köszi Anya!!
9 megjegyzés:
Max, ez valóban gyors és könnyű és a képek tanúsága szerint is finom. öö ... izé ... szóval ... Anyukád nekünk is megsütné, ha mondanánk, hogy megyünk? :-)
Már kora reggel szólunk...Úgy jó lesz??:))
Kedves Max,
még sül ... de ami elbizonytalanított az az, h hogyan kell sütni ... előmelegített sütő? hány fok? kb. mennyi idő?
Hálás köszönet a sok tuti receptért :)
Üdv,
gabrisan
Köszike, és bocsánat, csak úton voltam, mobilról meg nehéz a komment. 170 fok körül és szerintem egy 30 perc alatt kész, bár lehet, hogy már végeztél vele.
nekem is lenne kérdés, kb. mekkora tepsibe fér el? :)
Kb. 25*35 cm-s
köszi, valóban nagyon finom!!!
Szuper, örülök!
Megjegyzés küldése