2009. február 25., szerda

Almás kevert szelet (frissítve)

Egyszerűségében rejlik a nagysága. Gyorsan elkészíthető tészta, ám mégis zamatos, izgalmas sütemény.
Anyukám szokta készíteni, főleg akkor szerepel az asztalon, ha a vasárnapi ebédelők csak aznap reggel közlik hogy mennének és ennének:)




Hozzávalók:

3 tojás

30 dkg cukor

30 dkg reszelt alma

30 dkg liszt

½ sütőpor

 

Tetejére: dió, mandula….





Az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral, belereszeljük az almát, és beleszitáljuk a lisztet, amiben elkevertük a sütőport.
Óvatosan összekeverjük. Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük és megsütjük.

S jött az Anyai segítség: sütés előtt szórjuk meg a dióval/mandulával, és tálalás előtt porcukorral.

Köszi Anya!!

10 megjegyzés:

Garffyka írta...

Max, ez valóban gyors és könnyű és a képek tanúsága szerint is finom. öö ... izé ... szóval ... Anyukád nekünk is megsütné, ha mondanánk, hogy megyünk? :-)

trinity írta...

Már kora reggel szólunk...Úgy jó lesz??:))

szarvasmici írta...

Megsütve, kipróbálva. Egyik kézzel megjegyzést írva, másik kézzel almás sütit tartva. Süti megdicsérve, annak evése "két pofára". Nyami...

Névtelen írta...

Kedves Max,
még sül ... de ami elbizonytalanított az az, h hogyan kell sütni ... előmelegített sütő? hány fok? kb. mennyi idő?
Hálás köszönet a sok tuti receptért :)
Üdv,
gabrisan

Lilla Koplányi-Marton írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Max Gastro írta...

Köszike, és bocsánat, csak úton voltam, mobilról meg nehéz a komment. 170 fok körül és szerintem egy 30 perc alatt kész, bár lehet, hogy már végeztél vele.

Turák Kinga írta...

nekem is lenne kérdés, kb. mekkora tepsibe fér el? :)

Max írta...

Kb. 25*35 cm-s

Turák Kinga írta...

köszi, valóban nagyon finom!!!

Max Gastro írta...

Szuper, örülök!

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin