2009. február 25., szerda

Almás kevert szelet (frissítve)

Egyszerűségében rejlik a nagysága. Gyorsan elkészíthető tészta, ám mégis zamatos, izgalmas sütemény.
Anyukám szokta készíteni, főleg akkor szerepel az asztalon, ha a vasárnapi ebédelők csak aznap reggel közlik hogy mennének és ennének:)




Hozzávalók:

3 tojás

30 dkg cukor

30 dkg reszelt alma

30 dkg liszt

½ sütőpor

 

Tetejére: dió, mandula….





Az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral, belereszeljük az almát, és beleszitáljuk a lisztet, amiben elkevertük a sütőport.
Óvatosan összekeverjük. Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük és megsütjük.

S jött az Anyai segítség: sütés előtt szórjuk meg a dióval/mandulával, és tálalás előtt porcukorral.

Köszi Anya!!

9 megjegyzés:

Garffyka írta...

Max, ez valóban gyors és könnyű és a képek tanúsága szerint is finom. öö ... izé ... szóval ... Anyukád nekünk is megsütné, ha mondanánk, hogy megyünk? :-)

Névtelen írta...

Már kora reggel szólunk...Úgy jó lesz??:))

Névtelen írta...

Kedves Max,
még sül ... de ami elbizonytalanított az az, h hogyan kell sütni ... előmelegített sütő? hány fok? kb. mennyi idő?
Hálás köszönet a sok tuti receptért :)
Üdv,
gabrisan

Unknown írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Max Gastro írta...

Köszike, és bocsánat, csak úton voltam, mobilról meg nehéz a komment. 170 fok körül és szerintem egy 30 perc alatt kész, bár lehet, hogy már végeztél vele.

Turák Kinga írta...

nekem is lenne kérdés, kb. mekkora tepsibe fér el? :)

Max írta...

Kb. 25*35 cm-s

Turák Kinga írta...

köszi, valóban nagyon finom!!!

Max Gastro írta...

Szuper, örülök!

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin