Az egyik híres farsangi fánkunk, amit talán egy kicsit méltánytalanul mellőznek. Talán azért mert egy kicsit macerás elkészíteni. De a végeredmény mindenért kárpótol. Mondom ezt én, mert Cicaanya készítette el.
Hozzávalók, kb. 36 db-hoz:
35 dgk liszt
3 tojás
4 ek porcukor
késhegynyi szódabikarbóna
2-3 ek tejföl
csipet só
olaj a kisütéséhez
lekvár és porcukor a tálaláshoz
Szitáljuk a lisztet egy tálba, csináljunk a közepébe egy krátert. Tegyünk bele 2 egész tojást és a harmadik sárgáját, a porcukrot, a sót és a szódabikarbónát. Kezdjük el gyúrni, és közben tegyük bele a tejfölből 2 kanállal. A maradékot csak akkor tegyük bele, ha a tészta kívánja.
Dolgozzuk jól ki, majd letakarva pihentessük 1-1,5 órát.
Nyújtsuk ki késfok vastagságra, és három külömböző, de egymáshoz közeli méretű szaggatóval szaggassunk ki egyforma mennyiségű korongot.
A verzió: ragasszuk a maradék fehérjével egymáshoz, majd késsel vagdossuk be sugárirányban.
B verzió: ragasztás elött vagdossuk be, majd utána rakjuk össze.
Az összerakott és bevagdosott korongokat az ujjunkal nyomjuk be.
Közepesen meleg olajban süssük szép pirosra. Először a nem lisztes felét tegyük bele az olajba, majd óvatosan fordítsuk meg ha már az egyik oldala megsül.
Papírtörlőn itassuk le a felesleges olajat. Porcukorral megszórva, és a mélyedésbe lekvárt kanalazva tálaljuk.
6 megjegyzés:
Fenypostat!
Nagyon jol nez ki...
Én is küldhetek dobozt, amibe jó sok belefér?:))Vagy már elfogyott???
Imádom!! Nagyon szép! :)
Én is kérek! :))
Hmmmm, de gyönyörű! A nyálam meg csak gyűlik, csak gyűlik :-)))
Hmmmm nagyon szép! Pont mint az egyik szakácskönyvemben!
Megjegyzés küldése