2009. február 16., hétfő

(Sült)paradicsomos szendvics buci

Divat lett nálunk a szendvics buci. Volt már kukoricás, rozsos, graham lisztes és most a sült paradicsomos.

Adaléknak a lassan sült mediterrán paradicsomot használtam. Alaposan lecsepegtettem, és apróra vágtam.




Hozzávalók:

1 ek olaj (lehet a paradicsomról)

1 ek cukor

2 tk só

180 g joghurt

200 g víz

25 g élesztő

100 g rétesliszt

600 g sima liszt


2-3 ek aprított sült paradicsom (de ezt csak akkor teszem bele a gépbe, ha már összedagasztotta a gép a tésztát)


Kenyérsütő gépbe teszem, tészta programon indítom. Ha már a tészta szép gömbölyű, egyenletes, akkor teszem rá a paradicsomot. Ha esetleg gyenge lenne a tészta, teszek hozzá lisztet. Langyos helyen kelesztem a duplájára.

Ketté veszem a tésztát, átdolgozom, kinyújtom, és tetszőleges alakzatokra vágom. Ismét kelesztés, majd 180 c°-on szép pirosra sütöm.

2 megjegyzés:

trinity írta...

Megint azok a mediterrán ízek...Imádom!

szazala írta...

A kukoricalisztes-fokhagymás nagyon finom lett,szerintem ebben sem fogok csalódni!Azt hiszem,azért megvárom amíg a saját paradicsomjaim megérnek a szerepre,(a magok már megvannak)hacsak nem kapok nagyon méltányos áron primőrt:)

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin