Hétvégi programunk, a hirtelen felindulásból elkövetett kolbász és hurka töltés. Az első verzió az volt, hugy veszünk egy fél malackát, és azt bontjuk szét, de aztán leredukáltuk, és csak a kolbászt és hurkát vállaltuk be. Mindkettő sütős verzióra készült, most nem akarunk füstöltetni.
Kedvenc hentesünknél megrendeltem az alapanyagokat, és szombaton reggel nekikezdtünk.
Hozzávalók:
darált hús
fokhagyma
só, bors, kömény
sertésbél
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhGPx1ZDR_xQAdX_FVH9Bt8h6_17Cr-7jp9ePH54hSHwVJDzk_wp6DAIOpzTuYTAVlvFJ9u5auD5JalOQK4n-lSlV0szDJ5kaA__FHGc4CAsghxkMmMsvDO7AVyzHYIjnrhQvfzSg65N4E/s400/K%C3%A9p+285.jpg)
Kezdődik a kézimunka.
Darált hús, reszelt fokhagymával, sóval és borssal.
Jöhet a házi fűszerpaprika.
Alapos kidolgozás után, többször kóstolva, töltésre alkalmasnak találtuk.
A töltés milyensége nagyon fontos.
Az ellentábor, akik azért izgulnak, hátha leesik valami finomság.
folyt.köv.
2 megjegyzés:
András napkor mi 40 kg-nak estünk neki a negyediken egy régi-régi fateknőben, kidöglöttünk mint a csuda, de a végeredmény maximálisan kárpótolt :-)
Legalább tudjuk, mit eszünk, igaz?
Max, és az milyen, ha nem hirtelen felindulásból???:D
Sütve isteni lehet- mustár, puha fehérkenyér, nyami....
Megjegyzés küldése