2009. január 31., szombat

Ez disznóság (1.): a kolbásztöltés (képriport)

Hétvégi programunk, a hirtelen felindulásból elkövetett kolbász és hurka töltés. Az első verzió az volt, hugy veszünk egy fél malackát, és azt bontjuk szét, de aztán leredukáltuk, és csak a kolbászt és hurkát vállaltuk be. Mindkettő sütős verzióra készült, most nem akarunk füstöltetni.

Kedvenc hentesünknél megrendeltem az alapanyagokat, és szombaton reggel nekikezdtünk.

Hozzávalók:

darált hús

fokhagyma

só, bors, kömény

sertésbél




Kezdődik a kézimunka.
Darált hús, reszelt fokhagymával, sóval és borssal.



Jöhet a házi fűszerpaprika.




Alapos kidolgozás után, többször kóstolva, töltésre alkalmasnak találtuk.





A töltés milyensége nagyon fontos.



Az ellentábor, akik azért izgulnak, hátha leesik valami finomság.


folyt.köv.





2 megjegyzés:

Chef Viki írta...

András napkor mi 40 kg-nak estünk neki a negyediken egy régi-régi fateknőben, kidöglöttünk mint a csuda, de a végeredmény maximálisan kárpótolt :-)

Legalább tudjuk, mit eszünk, igaz?

trinity írta...

Max, és az milyen, ha nem hirtelen felindulásból???:D
Sütve isteni lehet- mustár, puha fehérkenyér, nyami....

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin