Tavaly még az utolsó pillanatban vettem lencsét és feles (zöld)borsót. Előre kitervelt, szándékosan elkövetett cselekmény volt. Beáztattam, és együtt megfőztem egy kis sonkalében, vöröshagymával, fokhagymával és babérral.
Három részre vettem a megfőtt zöldségeket, egy részt arany tartalékká minősítettem, és zároltam a VKF!22-re. A második adagból készítettem egy hagyományos ecetes-hagymás lencse salátát.
A harmadik adagból pedig egy narancsos-almás lencse saláta készült.
Hozzávalók:
kb. 25-30 dkg főtt borsó-lencse egyveleg
2 narancs
1 alma
mustár
1 kis fej lilahagyma
méz
olívaolaj
balzsamecet
só, bors
petrezselyem zöld
provanszi fűszerkeverék
A megfőtt borsó-lencse kombót leszűröm és kihűtöm. Míg hűl elkészítem a dersszinget. Az egyik narancsot kifacsarom, annak a levében kikeverek egy kis mustárt, mézet, olíva olajat, sót, borsot és egy kis balzsamecetet. Ebbe belekeverem a szárított petrezselyem zöldjét és a provanszi keveréket.
A hagymát apró kockára vágom, a másik narancsot kifilézem és felkockázom. A dresszingbe belekeverem a lencsét, a hagymát és a narancsot. Az almát meghámozom, kimagozom és azt is felkockázom, de mindjárt a salátába, hogy ne barnuljon meg. Ha van rá lehetőség akkor hagyom állni egy kicsit, hogy az ízek összeérjenek.
Narancsos-zelleres verzió Sajtkukacnál.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése