A tavasz íze. A durva minuszok után, ez a szeles, angolos, nedves napokon egy igazi lélekmelengető. Gyors és könnyű, ám tartalmas, és az ínyencek mindenképpen próbálják ki tejjel.
Akkor jó, ha a tészta "megeszi a levest", inkább főzelék az állaga. Ha nincs kedvünk tésztát gyúrni, tehetünk bele száraz levestésztát (eperlevél, ludgége..stb) is, de annak egy kicsit több idő kell a főzéshez.

Hozzávalók:
40-50 dkg mirelit borsó
1,2-1,5 l alaplé (víz)
2 ek liszt
2 tk cukor
petrezselyem zöldje
olívaolaj, vaj, só, bors
reszelt tészta (1 tojásból)
a tálaláskor pár kanál tej
A vajat és az olajat felmelegítem, és megfuttatom rajta a borsót. Pár perc pirítás után fedő alatt párolom. Mikor kezd a borsó ráncosodni, akkor sózom, borsozom és megszórom a liszttel, majd lassan öntve, közben kevergetve, belecsorgatom a folyadékot. Megcukrozom, és néha megkeverve lassú tűzön felforralom. Ha a petruska szárított, akkor azt itt teszem bele, ha friss akkor csak tálalás előtt. Bele főzöm a reszelt tésztát, annak csak pár perc kell.
Ha újra felforrt, megkóstolom, ha kell korrigálom, és ellenörzöm hogy a borsó megpuhult e.
Forrón tálalom, és akkor teszem bele a tejet.
Jó étvágyat hozzá!
5 megjegyzés:
Tényleg megette a tészta a levest :)
Nagyon szeretem a tejes borsólevest, tavaszt ide hamar :-))
Max, nálam is mindig megeszi a leveseket a tészta:), főleg másnapra...
Megint mutattál valami újat: tejjel nem ismerem....
Igen, mi is kívánjuk a tavaszi ízeket, jó lenne már egy kis napsütés.A zöld meg annyira friss szín, szeretem....
Szia Max!
A sportszeletet is kirakhatom linkkel persze, a blogomba?
Isteni lett, meg a kukoricés is :)
Judit!
Örülök ha jól sikerült. Nem kell külön-külön megkérdezned, nyugodtan használd, csak jelöld meg hogy kitől származik.
Max köszönöm szépen - a jelölés meg csak természetes :).
Megjegyzés küldése