Ildikó kérésére, aki gyors meleg vacsorára kért tőlem tanácsot. Annyira nem a tömény kategória, de laktató, és remélem ízleni fog.
Könnyű elkészíteni és időben sem vészes, gomba tisztítással sem több mint 40-45 perc. Hamar össze lehet rakni, és amíg megy a jóbanrosszban/barátokközt addig meg is sül. Köretnek párolt rizs, főtt tészta vagy burgonya püré javallott.
Hozzávalók:
1 kg gomba (fehér csiperkéből csináltam)
10 dkg füstölt szalonna
10 dkg sonka
2 kisebb vöröshagyma
1 tv paprika (opcionális, volt egy fonnyadásnak induló a kamrában, azt bele kockáztam)
2-3 gerezd fokhagyma
1 dl száraz fehér bor
10-12 dkg reszelt félkemény sajt (gouda, edami, cheddar, trappista)
2 tojás
3 dl tejföl
1-1,5 dl főző tejszín
olaj, só, bors
A gombát megtisztítom, a nagyobb darabokat félbe vágom. A hagymát, a paprikát és a szalonnát kockázom. Kis olívaolajon a a szalonnát megfuttatom, majd a hagymát üvegesre párolom.
Bele keverem a paprikát és a nagy darabokra vágott sonkát. Összepárolom egy kicsit és bele teszem a gombát és a fokhagymát. 3-4 percet pirítom, majd felöntöm a borral, és azzal is párolom pár percet.
Közben a tojást egy kicsit felverem, hozzáteszem a tejfölt, a tejszínt és sózom borsozom. Belereszelem a sajtot és azt is hozzá keverem.
Az előpárolt/főzött gombás ragut egy tűzálló tálba terítem.
Ráöntöm a tojásos-tejfölös-sajtos öntetet, és óvatosan belekeverem. Sütőben 160 c°-on 20-25 perc alatt készre sütöm.
7 megjegyzés:
Mici!
Köszönöm és örülök hogy nyerő vagyok.
Bátran próbáld ki, hidd el tesztelve van. Túrbózhatod is, mehet bele husi, borsó, brokkoli..stb
Ez olyan kaja, hogy az alapból 5-8 félét tudsz kombinálni.
Hajrá!!
Schaut sehr gut aus!
Danke!
Na tessék, már külföldről is:D
Nem semmi!!!Grat!
EZ nagyon jó,és rizs lesz a köret,már érzem is az izét -nyammi -ez tuti fini
Ez nagyon jól néz ki, szerintem kipróbálom,kösz a receptet!sa
Elkészítettem, szuper! Apa odavolt érte, mondtam is neki, hogy pasiblogról főztem. :)Köszönjük a receptet!
Megjegyzés küldése