2009. január 12., hétfő

Forró csoki (por) házilag

Hideg van, jól esne egy kis lélekmelengető. Egy csésze igazi forró csoki, és egy kis keksz. Készítsünk tehát forró csokit. 
Ez nem egy nagy durranás tudom. De ha forró csoki port készítünk, az már igen. 
Adagolhatjuk tetszés szerint, lehet gasztroajándék is. Lelke a jó minőségű csokoládé, lehetőleg 60% kakaó tartalom felett legyen.



Hozzávalók (kb 1/2 kg-hoz):

25 dkg (barna, por, prémium) cukor

15-20 dkg étcsokoládé

1 rúd vanília belseje vagy pár csepp vanília kivonat vagy vaníliás cukor

2-3 ek keserű kakaópor

izlés szerint: fahéj, szegfüszeg, gyömbér

A csokit összetöröm, majd késes aprítóban porrá őröljük, és jól záródó dobozban hetegik?? eltárolhatjuk. 
Izlés szerint tegyünk a tejbe majd melegítsük fel.




Tunning: 

kandírozott/szárított narancshéjat cukorral porrá zúzunk, és azzal ízesítjük

marcipánt reszelünk bele, és feloldjuk benne

pár csepp rumaroma, és mindjárt jobban érezzük magunkat

szárított chilli, ha nagyon fáznánk.


A képek itt találhatóak, köszönöm.

11 megjegyzés:

JD írta...

Köszönöm a tippet... én mostanában ezzel vezetem le a napjaimat, de hiába keresem a boltokban az "igazit", eddig nem találtam.

Taen írta...

a csokit hogy teszed bele? belereszeled?

cukroskata írta...

Nem írtad meg, hogy hogy marad meg hetekig. Mindenki elől elzárva tartod? :-))))))

The Chef Viki írta...

Jólesne, igen! Igen,igen!

Nyitom az ablakot :-D

Limara írta...

Most nagyon jól esne, teljesen átfagyva értem haza! Azt hiszem megyek és megcsinálom! Köszi:))

Névtelen írta...

Nyami, nyami:)))

max írta...

Taen: összetöröm a csokit, és utána a cukorral aprítom, úgy nem kenődik.

Kata: megcsináltam (karácsonyra), eltettem a kamrába, aztán elfelejtettem:-)

Viki, Lilan: occo, kici ajandek, dengyon fincike:-))

Limara: egézségedre, de vigyázz függőséget okozhat:-)

Sylvia írta...

Szia Max!

Ha van kedved egy kicsit játszani, nézz be hozzám, vár egy kérdés :)

üdv
Km

Fehérnyúl írta...

megcsináltam. beposztoltam. Köszönöm.

Névtelen írta...

Sziasztok!
Az ízlés szerint mit jelent? Körülbelül 2-3 dl tejhez mennyi port kell adni?
Előre is köszönöm! :)

Max Gastro írta...

Szia!

2-3 evőkanállal számolhatsz.

Max

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin