2015. szeptember 13., vasárnap

Sült, húsos spagetti fészkek

Biztosan többen jártatok már úgy, hogy a tésztás tasak szétszakadt a forró víz felett, és az egész adag, zutty bele a sós vízbe. Pedig nekem csak a fele kellett volna. Igaz, így megfőtt az ebédhez szükséges tészta, de maradt is. Nos, ez az alkalom szülte ezt az ételt. Azóta már előre megfontolt szándékkal is, de itt megmentette a tésztát, és megoldotta a másnapi ebédet is.

Elkészítési idő: 55-60 perc

6 db, 10 cm-s kerámia edénykéhez


30-35 dkg Gusztahús darált sertéshús
20-25 dkg spagetti
6 db kisebb tojás
4-5 evőkanálnyi mirelit zöldségkeverék (mexikói, francia)
2 evőkanálnyi olaj
2 evőkanálnyi csemege paprikakrém

só és bors



1. Kenjünk ki 6 db porcelán vagy fém kis tálkát vékonyan olajjal. A maradék olajat melegítsük fel, és pároljuk üvegesre az apróra vágott hagymát.
2. Adjuk hozzá a zöldség keveréket, sózzuk és borsozzuk, és pároljuk pár percet.
3. Keverjük bele a darált húst, és fehéredésig pirítjuk. Főzzük ki a tésztát, forrásban lévő sós vízben a tasakon szereplő, utasítás szerint. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
4. Keverjük össze a paprikakrémmel a zöldséges húst. Szűrjük le a kifőtt tésztát és keverjük össze a hússal.
5. Kanalazzuk a kikent formákba a tésztát. Tegyük a forró sütőbe, és süssük, 15-20percet. Vegyük ki, tegyünk minden tészta tetejére egy felütött tojást, és tegyük vissza még 6-8 percre, míg a tojás is megsül. Hagyjuk a formában pár percet hűlni, és utána egy villa segítségével emeljük ki a tésztát.

Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a húst a Gusztahús segített kiválasztani, köszönjük!

A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin