Biztosan többen
jártatok már úgy, hogy a tésztás tasak szétszakadt a forró víz felett, és az
egész adag, zutty bele a sós vízbe. Pedig nekem csak a fele kellett volna.
Igaz, így megfőtt az ebédhez szükséges tészta, de maradt is. Nos, ez az alkalom
szülte ezt az ételt. Azóta már előre megfontolt szándékkal is, de itt
megmentette a tésztát, és megoldotta a másnapi ebédet is.
Elkészítési
idő: 55-60 perc
6 db, 10
cm-s kerámia edénykéhez
30-35 dkg Gusztahús darált sertéshús
20-25 dkg
spagetti
6 db kisebb
tojás
4-5 evőkanálnyi
mirelit zöldségkeverék (mexikói, francia)
2
evőkanálnyi olaj
2
evőkanálnyi csemege paprikakrém
só és bors
1. Kenjünk
ki 6 db porcelán vagy fém kis tálkát vékonyan olajjal. A maradék olajat
melegítsük fel, és pároljuk üvegesre az apróra vágott hagymát.
2. Adjuk
hozzá a zöldség keveréket, sózzuk és borsozzuk, és pároljuk pár percet.
3. Keverjük
bele a darált húst, és fehéredésig pirítjuk. Főzzük ki a tésztát, forrásban
lévő sós vízben a tasakon szereplő, utasítás szerint. Melegítsük elő a sütőt
170 fokra.
4. Keverjük
össze a paprikakrémmel a zöldséges húst. Szűrjük le a kifőtt tésztát és
keverjük össze a hússal.
5.
Kanalazzuk a kikent formákba a tésztát. Tegyük a forró sütőbe, és süssük,
15-20percet. Vegyük ki, tegyünk minden tészta tetejére egy felütött tojást, és
tegyük vissza még 6-8 percre, míg a tojás is megsül. Hagyjuk a formában pár
percet hűlni, és utána egy villa segítségével emeljük ki a tésztát.
Jó étvágyat
hozzá!
Max
A recepthez
a húst a Gusztahús segített
kiválasztani, köszönjük!
A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik
meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése