Mindig tisztelettel adóztam az őseink maradékhasznosító gondolkodásmódjuk
iránt. Megbecsülve minden maradékot, a száradt végeket, hasznosítottak mindent.
Itt egy nagyon jó példa, ahol a szikkadt kenyér újjáéled egy nagyon finom
levesben. Szeretném, ha az ilyen levesek teret nyerhetnének a tasakos levesek
mellett. Munkában nem sokkal több, de itt tudjuk, mit teszünk bele, és mit
eszünk. Láthatóan, napról napra növekszik a különböző étel allergiák,
érzékenyek köre, több odafigyelést igényel.
Elkészítési idő: 20-25 perc + a pihentetés
2-3 teáskanálnyi Gusztahús sertészsír
2-3 szelet, száraz kenyér, apróra vágva
2 tojás
2-3 evőkanál Tüskeszentpéteri
simaliszt (BL55)
1 teáskanálnyi csemege paprika
1 kisebb hagyma, apróra vágva
só, babérlevél, kömény
1. A száraz kenyeret egy teáskanálnyi zsíron megpirítjuk, majd félre
tesszük hűlni. Ha kihűlt a tojással, kevés sóval és a liszttel kikeverjük,
galuska állagúra.
2. A maradék zsíron a hagymát megpároljuk, sózzuk, meghintjük a piros
paprikával. Felöntjük egy liter hideg vízzel, bele rakunk egy-két babérlevelet
és pár szem köményt. Felforraljuk, majd kanállal beleszaggatjuk a bolyhos
galuskákat. Ha feljött a víz tetejére a galuska, percig forraljuk, és
tálalhatjuk is.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a friss húst Gusztahús,
a Tüskeszentpéteri lisztet a Zala Cereália
biztosította, köszönjük!
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik
meg.
3 megjegyzés:
A paprikát a végére hagynám, hogy a vitamin tartalmát megtartsa.
Nem gondolnám, hogy ennek a kis mennyiségű paprikának az olyan sokat számítana. Fontosabb talán az, hogy a fűszerpaprika szárított, így idő kell míg "felébred".
Na ez kedvemre lesz, én is szeretem ezeket az egyszerű leveseket, szóval viszem is a recepted és meg is főzöm :-)
Megjegyzés küldése