2011. július 27., szerda

Nyúl lapocka egyszerű vadász módra

Ezt a receptet is a Nyúlunk a munkáért programhoz főztem meg. Az volt az alap koncepció, hogy egyszerű, kevés alapanyagot használunk, valamint a nyúl kevésbé nemes, felkapott részeit. A hozzávalók egy átlagos háztartásban megtalálhatóak, ha a hús a rendelkezésre áll, könnyedén elkészíthetjük az ételt.
Felöntéshez használhatunk vörösbort, vagy egy könnyebb rozét. Ha van gomba otthon, azzal is dúsíthatjuk. Adhatunk még hozzá kevés csíkozott paprikát, cukkínit vagy paradicsomot. 




Hozzávalók 4 személyre:

-          1 kg nyúl lapocka
-          1 fej fehér főző hagyma (vagy egy kisebb vöröshagyma)
-          2 ek apróra vágott füstölt, húsos szalonna
-          2-3 paradicsom
-          2 ek sűrített paradicsom
-          1 csipet cukor
-          Olaj, só, bors, bazsalikom és kakukkfű
-          1 tk vaj (elhagyható)



A húst mossuk meg, és válasszuk ketté, itassuk fel róla a nedvességet, sózzuk és borsozzuk, majd pihentessük legalább 15 percet. A hagymát vágjuk fel apróra, és kevés olajon a szalonnával pároljuk meg. Adjuk hozzá a pihentetett lapockát, pirítsuk le mindkét oldalát. 



Adjuk hozzá a paradicsompürét, pirítsuk le azt is, majd öntsük fel kevés vízzel. Kis lángon, fedő alatt főzzük 10 percet, majd adjuk hozzá a kockára vágott paradicsomot, a cukrot és a felaprított fűszernövényeket. Lefedve főzzük még 8-10 percet, míg a hús teljesen megpuhul. A végén egy darabka vajjal selymesítsük a szaftját.

Főtt rizzsel vagy vajas galuskával tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!

Max
(Inspiráció: Somlai Sándor: 126 étel nyúlhúsból)

További nyulas receptek:
http://gasztrabbit.blogspot.com/

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin