Ezt a receptet is a Nyúlunk a munkáért programhoz főztem meg. Az volt az alap koncepció, hogy egyszerű, kevés alapanyagot használunk, valamint a nyúl kevésbé nemes, felkapott részeit. A hozzávalók egy átlagos háztartásban megtalálhatóak, ha a hús a rendelkezésre áll, könnyedén elkészíthetjük az ételt.
Felöntéshez használhatunk vörösbort, vagy egy könnyebb rozét. Ha van gomba otthon, azzal is dúsíthatjuk. Adhatunk még hozzá kevés csíkozott paprikát, cukkínit vagy paradicsomot.
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg nyúl lapocka
- 1 fej fehér főző hagyma (vagy egy kisebb vöröshagyma)
- 2 ek apróra vágott füstölt, húsos szalonna
- 2-3 paradicsom
- 2 ek sűrített paradicsom
- 1 csipet cukor
- Olaj, só, bors, bazsalikom és kakukkfű
- 1 tk vaj (elhagyható)
A húst mossuk meg, és válasszuk ketté, itassuk fel róla a nedvességet, sózzuk és borsozzuk, majd pihentessük legalább 15 percet. A hagymát vágjuk fel apróra, és kevés olajon a szalonnával pároljuk meg. Adjuk hozzá a pihentetett lapockát, pirítsuk le mindkét oldalát.
Adjuk hozzá a paradicsompürét, pirítsuk le azt is, majd öntsük fel kevés vízzel. Kis lángon, fedő alatt főzzük 10 percet, majd adjuk hozzá a kockára vágott paradicsomot, a cukrot és a felaprított fűszernövényeket. Lefedve főzzük még 8-10 percet, míg a hús teljesen megpuhul. A végén egy darabka vajjal selymesítsük a szaftját.
Főtt rizzsel vagy vajas galuskával tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Max
(Inspiráció: Somlai Sándor: 126 étel nyúlhúsból)
További nyulas receptek:
http://gasztrabbit.blogspot.com/
(Inspiráció: Somlai Sándor: 126 étel nyúlhúsból)
További nyulas receptek:
http://gasztrabbit.blogspot.com/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése