2011. július 22., péntek

Füstölt halkrém kaporral

Kenegetős vagy szendvicskrém, de ha egy kicsit hígabbra készítjük, akkor lehet mártogatós is. Jól illik hozzá a tortilla chips, a rozskenyér vagy a grissíni is. Kétféle halból készítettem. A harcsát a felhasználás előtt egy kicsit leöblítettem és szárazra töröltem, hogy ne legyen nagyon sós.

Pár szó a füstölt hal beszerzéséről: szinte mindegyik multi forgalmaz, de sok helyen találunk házi füstölésűt. Én a most felhasznált halat a gyenesdiási piacon (BAB-on, de árul a tihanyi és káptalantóti piacon is) megtalálható   
nagyon kedves Barátomtól kaptam (külön köszönet érte!). Az Ő füstölt harcsája már Ritát is megihlette.




Hozzávalók:
-          1 db közepes füstölt pisztráng (letisztítva kb. 25-30 dkg)
-          1 szelet füstölt harcsa
-          2 tk (fokhagymás) mustár
-          2 ek tejföl
-          2 ek majonéz (lehet gyári is)
-          2 tk puha vaj
-          2 tk apróra vágott kapor
-          Pár csepp citromlé, őrölt bors





A pisztráng bőrét óvatosan lehúzom, és lefejtem a gerincéről, majd a húst az ujjaim között passzírozva kiszedem a kisebb szálkákat is. Egy késes aprító tartályába teszem, majd hozzá adom a szintén lebőrözött, és szálkátlanított harcsa húst is. Szárazon pár másodperc alatt összeaprítom, majd hozzá adom a vajat, a citromlét, a borsot, a mustárt és a majonézt. 




Krémesre keverem, kiszedem, kóstolom, ha kell, korrigálom és belekeverem az apróra vágott kaprot. Lefedve legalább 2 órára a hidegre teszem, hogy az ízek összeérjenek. Jól illik hozzá a rozskenyér vagy puha, friss bagett.

Jó étvágyat hozzá!

Max

3 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Hát ez valami orbitálisan jó lehet!!! Mintaszerűen beindultak a pavlovi reflexek :-)

Max írta...

Finom is volt, el is fogyott. Szeretem az ilyen egyszerű recepteket.

Névtelen írta...

Ilyet kaptunk penteken pl. A vallalati bulin,tenyleg isteni,egeszsegunkre!

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin