2011. szeptember 27., kedd

Zöldfűszeres nyúlvagdalt, zsályás-chilis majonézzel, rozskenyérbe rejtve

Ízletes vagdalt sovány nyúlhúsból. Készülhet csirkéből vagy pulykából is. Kissé pikáns, de nagyon finom, és szaftos. Jól illik szendvicsbe, vagy beszélgetős-mártogatós összejövetelhez. Nagy segítség a készítésnél egy késés robotgép, vagy egy aprító.


Hozzávalók, 10 db pogácsához:


- ½ kg nyúlhús (kicsontozva)

- 2-3 ek mustár

- 1 ek olaj

- 1 tk fehérborecet

- 2-3 gerezd fokhagyma

- 2 tk zöldfűszer keverék (bazsalikom, zsálya, rozmaring és lestyán)

- 10 dkg puha, fehér kenyér

- ½ tk chili pehely, vagy apróra vágott chili paprika

- Só, bors

- A sütéshez olaj

A mártáshoz:

- 6 ek (házi) majonéz

- 3 ek sovány tejföl

- Pár csepp citromlé és olívaolaj

- 1 tk apróra vágott zsályalevél

- 1 tk chili pehely (ettől egy kicsit csípős, ha pikánsra szeretnénk, akkor csak felét)

- Só, bors

Tálaláshoz:

- Jégsaláta levelek

- Rozskenyér szeletek



A húst vágjuk össze kockára. Az olajat a mustárral és a borecettel keverjük ki, adjuk hozzá a fokhagymát és a zöldfűszert apróra vágva. Sózzuk és borsozzuk, majd keverjük össze a hússal. Pihentessük 2-3 órát, majd daráljuk le. A friss kenyérből csináljunk morzsát, keverjük össze a húspéppel. Pihentessük 20-25 percet, majd formázzunk belőle 10 pogácsát. Közben készítsük el a mártást.


Keverjünk ki egy tojásból és olajból krémes majonézt (vagy nyomjunk ki a tubusból), és keverjük össze a tejföllel. Adjuk hozzá a zsályát és a paprika pelyhet. Ízesítsük citromlével és olajjal, sózzuk és borsozzuk.


Melegítsünk annyi olajat, ami ellepi, és ebben süssük közepes lángon, szép pirosra. Papírtörölközőn csepegtessük le.

Vágjunk vékony szelet rozskenyeret, erre jégsaláta levelet, rá a vagdaltat, majd egy jó adag mártást, ennek tetejére pedig mégy egy szelet kenyeret.

Jó étvágyat hozzá!

Max

További nyulas receptek:
http://gasztrabbit.blogspot.com/

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin