2012. szeptember 20., csütörtök

Könnyű "nyári" vacsorák: Olívabogyó tatár (tapa)

A nyári estéket ugyan már a hűvösebb őszi idő váltotta, de ettől még megjelenhet az asztalunkon a mediterrán jelleg. Könnyen elkészíthető, kenyérre, bagettre illő kence.
Ezt is a Szeretem az olajbogyót oldal felhívására, mint Gasztroguru készítettem. :-)
Cél az igazi spanyol olíva bogyó népszerűsítése, az egészséges, mediterrán konyha bemutatása. 





Olajbogyó tatár

100 g mamut zöld olajbogyó
100 g mamut fekete olajbogyó
100 g paprikával töltött, zöld olajbogyó
100 g fehér hagyma
100 g piros paprika (kápia vagy chili)
100 g tv paprika
100 g paradicsom
Petrezselyem, bazsalikom,
Só, őrölt színes bors
Olívaolaj





A bogyókat, a hagymát és a paradicsomot apróra vágjuk. A paprikát kimagozzuk és azt is,
apróra vágjuk. Tálkában összekeverjük, meglocsoljuk az olajjal és meghintjük a durvára
vágott zöldfűszerekkel. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, de vigyázzunk, az olajbogyó
önmagában sós egy kicsit. Pirított bagettre halmozzuk, és fogyasztás előtt csurgassunk rá
olíva olajt. Jól illik hozzá a hideg, száraz fehérbor.

Jó étvágyat hozzá!

Max

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin